HELL 25. Miskolc Rallye – Újítások és tradicionális elemek

Akt.:
Adamovits Márk és csapata bízik benne, hogy színvonalas lesz a jubileumi miskolci verseny
Adamovits Márk és csapata bízik benne, hogy színvonalas lesz a jubileumi miskolci verseny - © Fotó: ME
Miskolc – Már készülnek az országos ralibajnokság második futamára, a HELL 25. Miskolc Rallye-ra.

Szűk egy hét és ismét Miskolcra érkezik a hazai rali­elit. Magyarország egyik legnagyobb tradíciójával rendelkező verseny következik, hiszen a borsodi megyeszékhelyen már 25. alkalommal dübörögnek fel a motorok. A jövő hét végi versenyen lesznek jól bevált elemek, és néhány újítást is felfedezhetnek majd mindazok, akik kilátogatnak valamelyik helyszínre. Az egyik ilyen rögtön a népkerti prológon lesz, amely ugyan pénteken este sötétben zárul, mégis élvezhetővé teszi a rendező mindenki számára.

Kivilágítják a Népkertet

– A csúszások miatt többször belefutottuk már abba, hogy az R5-ös autók a végén már koromsötétben értek oda a salakra. Ez most is így lesz, viszont reflektorokkal megvilágítjuk a pályát és a nézőteret is – árulta el az újítást Adamovits Márk, a HELL 25. Miskolc Rallye főszervezője. – Éppen ezért egy kicsit kitoltuk a kezdést, hogy azok is odaérjenek a körversenyre, akik a délután első néhány óráját még a munkahelyükön töltik. A lebonyolítás nem változik. A Rallye 2-vel kezdünk 17 óra előtt néhány perccel, majd a Historic, végül az ORC és az ORB autói érkeznek a prológra, természetesen csökkentő rajtszám szerint. Az élmezőny tagjai tehát bőven este nyolc után lesznek láthatóak Miskolc belvárosában.

Százötven páros

Adamovits Márk azt is elárulta, hogy a beérkezett nevezések alapján a futamon részt vevő párosok száma megközelíti az egri szezonnyitó mezőnyét. Az ORB-ben és az ORC-ben 72, a Rallye 2-ben 56, a Historicban pedig 14 egység adta le indulási szándékát. Az előfutókkal együtt másfél száz autó vág neki a népkerti körversenynek, valamint a másnapi gyorsasági szakasznak. Ugyancsak újításnak számít a verseny központja és szervizparkja, amely a DVTK-stadionban lesz, és az is érdekesség, hogy valamennyi gyorsaságit a szombati napon bonyolítják le.

– Manapság már nem feltétlenül az útvonal kijelölése jelenti a legnagyobb nehézséget, sokkal inkább a megfelelő méretű szervizpark, valamint a színvonalas kiszolgálóhelyiségek megtalálása – folytatta Adamovits Márk. – Éppen ezért hálásak vagyunk, hogy a DVTK igazi partnerünké vált, hiszen az új stadion és a környéke minden szempontból alkalmas erre a célra. Ráadásul innen etapútvonalon nincs messze az első gyorsasági, ez pedig a versenyzők szempontjából lényeges. Valóban egy napra korlátozódik a HELL 25. Miskolc Rallye. Egyrészt azért, mert vasárnap a Hungaroringen tartják a WTCR magyarországi hétvégéjének fő napját, így pedig az autósport-kedvelők akár mindkét eseményen részt tudnak venni. Másrészt igyekszünk felkészíteni a magyar ralisokat az őszi feladatokra.

ME


A szakaszokról

A HELL 25. Miskolc Rallye-t tehát április 26-án és 27-én rendezik meg. A pénteki prológ után szombaton a mért szakaszok következnek. Sorrendben a Bükkszentlászló–Bükkszentkereszt, majd a Garadna–Mályinka (nézők elől elzárt szakasz), a Sáta–Sajómercse, végül a Parasznya–Lyukóbánya közötti aszfaltos pályán lesz látható a mezőny. Az ORB-s, ORC-s, valamint a historicos egységek ezt a kört háromszor, a Rallye 2-esek kétszer teljesítik majd. A díjkiosztó ünnepséget szombaton este a DVTK-stadionnál tartják meg..
SZUPERINFO.HU