Most komolyan, az tényleg ő? – Színészek, akik korábbi filmjük remake-jében is feltűntek

Akt.:
Most komolyan, az tényleg ő? – Színészek, akik korábbi filmjük remake-jében is feltűntek
© Fotó: Bright Side / Paramount Pictures
Mindig nagy öröm idősen is újra látni fiatalkorunk kedvenc színészeit, pláne akkor, ha olyan filmben térnek vissza, melynek korábbi részében egyszer már emlékezeteset alakítottak. Szerencsére vannak rendezők, akik hasonlóan gondolkoznak, és gyönyörűen ágyaznak meg egy-egy hasonló vendégszereplésnek. A Bright Side összeállítása.

Ricki Lake, Hajlakk, 1988 és 2007

Fotó: Bright Side / New Line Cinema

Az 1988-as mozi főszereplője, Tracy az új változat legvégén tűnik fel, amint épp nézi az utolsó előadást. A karakter arca ugyan némileg megváltozott, de a haja ugyanaz.

Jerry Stiller, Hajlakk, 1988 és 2007

Fotó: Bright Side / New Line Cinema

Jerry Stiller játszotta Tracy édesapját a korábbi filmben, 2007-ben pedig butiktulajdonosként tért vissza a képernyőre, aki Tracyt szerette volna felfogadni saját szóvivőjének. Egy cseppet sem változott a 19 év alatt.

Bill Murray, Szellemirtók, 1984 és 2016

Fotó: Bright Side / Columbia Pictures Industries

Az 1984-es filmben Murray játszotta az egyik főszereplőt, Dr. Peter Venkmant. A női főkarakterekkel leforgatott remake-ben viszont már szkeptikusabb figurát alakít, aki keresztbe szeretne tenni a szellemirtók csapatának.

Dan Aykroyd, Szellemirtók, 1984 és 2016

Fotó: Bright Side / Columbia Pictures Industries

Dr. Raymond Stantz figurájából taxisofőr lett az újrázásban. Aykroyd mindössze rövid ideig szerepel a 2016-os verzióban, de így is kapott egy humoros jelenetet: nem akarja elfuvarozni az egyik szellemirtót, és közben meg is ismétli az eredeti film betétdalának híres sorát: “I ain’t afraid of no ghosts” (vagyis “nem félek a szellemektől”).

Gene Barry és Ann Robinson, Világok harca, 1953 és 2005

Fotó: Bright Side / Paramount Pictures

Steven Spielberg 2005-ös filmje valójában remake: a korábbi változatot 1953-ban mutatták be, a magyar nézők pedig Világok háborúja néven is ismerhetik. A 2005-ös moziban szereplő Rachel és Robbie nagyszüleit Gene Barry és Ann Robinson játssza – azaz az előző film Dr. Forresterje és Sylviája.

Charlton Heston, A majmok bolygója, 1968 és 2001

Fotó: Bright Side / 20th Century Fox

Valószínűleg nincs olyan filmrajongó, aki ne emlékezne rá, hogy George Taylor 1968-as filmjében Charlton Hestoné volt a főszerep. A színész a 2001-es változatban is feltűnik, ő alakítja ugyanis Thade-et, Zaius apját.

Linda Harrison, A majmok bolygója, 1968 és 2001

Fotó: Bright Side / 20th Century Fox

Harrison Novát játszotta az 1968-as moziban, 2001-ben pedig fogvatartottként láthatjuk viszont, akit éppen Ape City-be visznek. Külön érdekesség, hogy a nő nem beszél a filmben, Nova karaktere ugyanis szintén néma volt a ’60-as években készült eredetiben.

Angie Dickinson és Henry Silva, Ocean’s Eleven, 1960 és 2001

Fotók: Bright Side / Warner Bros.

Steven Soderbergh 2001-es klasszikusa, a többek között George Clooney és Brad Pitt főszereplésével készült Ocean’s eleven – Tripla vagy semmi valójában szintén újrafeldolgozás. Az eredetit 1960-ban mutatták be hasonló angol címmel, a magyar mozirajongók viszont jobbára A dicső tizenegy néven találkozhattak vele. Az eredeti színészgárda tagjai közül sajnos nem sokan érhették meg a 2001-es újrázást, így abban mindössze Dickinson és Silva kapott szerepet a régiek közül. Az 1960-as filmben előbbi alakította Danny Ocean feleségét, Beatrice-t, utóbbi pedig egy Roger Corneal nevű karaktert. A Soderbergh-változatban mindketten egy bokszmeccs nézői között tűnnek fel.

James LeGros és Bojesse Christopher, Holtpont, 1991 és 2015

Fotók: Bright Side / 20th Century Fox / Alcon Entertainment

Az eredeti film rablói csak rövid ideig szerepelnek a 2015-ös filmben. Azóta már az ellentétes oldalon állnak, ugyanis FBI-ügynök lett belőlük.

Leonard Nimoy, Star Trek, 1979 és 2009

Fotó: Bright Side / Paramount Pictures

A legendás sci-fi-saga Spockja meglepetésre a 2009-es remake-ben is visszatért, és ami még jobb, ott is Spockot játszotta. És mivel az új verzióban a karaktert – némileg fiatalabb változatban – Zachary Quinto vitte vászonra, Nimoy a jövőbeli Spockként brillírozhatott.

Marc McClure, Nem férek a bőrödbe, 1976 és 2003

Fotó: Bright Side / Walt Disney Pictures / Walt Disney Productions

McClure Annabel szomszédját, Borist játszotta a korábbi változatban (a filmet itthon Bolondos péntek címen érdemes keresni), az újban pedig egy hasonló nevű postást alakít. Nem biztos, hogy a két karakter egy és ugyanaz, de az egybeesés több mint érdekes.

Patty McCormack, Elátkozottak gyermekei, 1956 és 2018

Fotó: Bright Side / Warner Bros. / Lifetime

McCormack egy Rhoda nevű gyilkos kislányt alakít az 1956-os eredeti filmben, a 2018-as Rob Lowe-féle feldolgozásban pedig a gyilkos pszichiáterét játssza. A karakter egyszer azt mondja Emmának: “a te korodban én is pont ugyanezt tettem” – valljuk be, ez elég jól elsült visszakacsintás.

Forrás: Bright Side


Akárhogy is nézzük, az Oscar-díj a hollywoodi színészek és színésznők legnagyobb álma. Vannak viszont olyan „szerencsések”, akiket minden évben jelölnek, aztán valahogy mégis más happolja el előlük az elismerést. A Bright Side új összeállításában olyan sztárokat szedett össze, akiknek eddig elkerült...

Az év filmjei
Debrecen, Miskolc- Nyíregyháza - 2018 számos közönségsikert, kultuszfilmet és kockakedvencet termelt ki magából: nos, a mi toplistánkra jutott mindegyikből. Íme, az év legjobb filmjei!  Forrás: youtube.com | IGN Hungary.
SZUPERINFO.HU