Motocross Junior Bajnokság Nyársapáton

Motocross Junior Bajnokság Nyársapáton
Több mint 120 versenyző nevezett vasárnap az idei második versenyre. Minden géposztályban érdekelt volt a vásárhelyi Center Motorsport Club, háromban is győzelmi esélyekkel állhattak rajthoz. A sikeres versenynapon azonban gondok is akadtak.

A Junior 250-es bajnoki verseny a 21 év alatti korosztálynak volt kiírva, ahol a klub két versenyzője is esélyes volt a győzelemre. A remények részben valóra is váltak, Császár Tamás mindkét futamban rajt-cél győzelmet aratott. Ami sajnálatos, hogy testvére Bence motorhiba miatt az időmérő edzésen már nem jutott túl. Ez azért is nagy kár, mert az előző fordulót követően a fiúk a tabella második-harmadik helyén álltak azonos pontszámmal, de a mostani két futamból történt kiesése után Bencének már minden bizonnyal búcsúznia kell a bajnoki reményektől.

A Senior Kupa fordulón is nagy gondok voltak, a versenyben vezető Técsy Lászlónak váltóhiba miatt kellett feladnia a küzdelmet. Tápai Zoltánnak viszont sikerült a bravúr, korosztályában bronzérmet szerzett.

A Profi meghívásos versenyben Nagy Alex fergeteges motorozást mutatott be, legjobb volt az edzésen és a qualifikációs futamban. Az éles menetben mindkétszer elsőnek rajtolt, vezetett is a táv feléig, amikor váratlanul lassult és átengedte a vezetést a tavalyi ezüstérmes Lécz Gergőnek. Mint kiderült, a vásárhelyi fiú már hosszabb ideje alkari izomgyulladással bajlódik, amiért nem bírta végig a hatalmas tempót. De azért a futamok végéig kitartott és taktikus motorozással sikerült megszereznie az ezüstérmet.

A klubvezetés abban reménykedik, hogy Alex mielőbb rendbe jön és az alig egy hónap múlva Vásárhelyen sorra kerülő nemzetközi bajnoki versenyen már győzelmi esélyekkel állhat sorompóba.

 

(Center Motorsport Club)

 .
SZUPERINFO.HU