Művészeti Tanoda

Művészeti Tanoda
A balatonszemesi Latinovits Zoltán Művelődési Házban működő Művészeti Tanoda azért jött létre, hogy lehetőséget biztosítson a településen és vonzáskörzetében élő óvodás és általános iskoláskorú gyermekeknek arra, hogy magas szakmai színvonalú balett-tánc és …

színművészeti képzést kaphassanak az intézményben.
A balett-tánc és színjátszó szakon működő képzés Bazsó Gabriella nívó-díjas balett-mester, a siófoki Diótörő Balett Egyesület művészeti vezetője, valamint Karancz Katalin színművész, a siófoki Kálmán Imre Műhely művészeti vezetője irányításával zajlik.
A színjátszó szak óráin a 10-18 éves korosztály drámát, táncot és éneket tanulhat. Az oktatásban a beszédtechnika az alapja annak, hogy javítani tudnak a gyerekek tartásán, önbizalmat ad ezért az önkifejezés egyik legfontosabb eleme. Megtanulják a beszédhez nélkülözhetetlen levegő használatát, a koncentrációt és önmagukra, illetve egymásra figyelést. Verseken keresztül tudják a szöveg és az érzelmi töltés összekötését és kifejezését. Természetesen, a meséken és a magyar irodalom hazai emblematikus szereplőitől, a nagyok esetében a világirodalomból válogatott művek fejlesztik az alap műveltséget. A program fontos eleme a mozgás és az ének tanulás, amit nagyon jó a kezdet kezdetén összehangolni. Tehát amikor a gyermek a beszédórát kezdi, az légzéstechnikával indul el a képzést. Ez idő alatt az énekórán skálázni tanulnak, a mozgás órán a nyújtást, és az erősítő gyakorlatokat végzik. A modern balett órákon 5-12 éves gyerekek sajátíthatják el az alaplépéseket, és a kiváló tanárok segítségével folyamatosan fejlődhetnek.
A balatonszemesi művelődési ház az elmúlt években nagyfokú külső és belső átalakulással, egy pályázat segítségével kapta jelenlegi nagyon igényesen felújított formáját. Az intézményt működtetők többek között ezzel a kezdeményezéssel szeretnék gyerekektől, fiataloktól, és szüleiktől nyüzsgővé tenni a kultúra házát.
Nagyon fontosnak tartják, hogy minden olyan kulturális tevékenység, ami a település lakói legitimizálnak érdeklődésükkel, kapjon helyet az intézményben.
A Művészeti Tanoda az indulás óta nagy érdeklődésnek örvend, s szeretettel várják az újabb jelentkezőket..
SZUPERINFO.HU