Művészfotók a testvérvárosból

Művészfotók a testvérvárosból
Lengyel fotóművészek munkáiból nyílt kiállítás Keszthelyen, a Balaton Színházban. A tárlat testvérvárosi kapcsolatok révén jött létre, a kulturális program alkalmával Stary Sacz delegációját fogadták.

A tavaly újonnan megválasztott Jacek Tomasz Lelek polgármester e tisztségében első alkalommal látogatott el Keszthelyre, a vendéget és kíséretét Ruzsics Ferenc polgármester fogadta. Jacek Tomasz Lelek örömét fejezte ki, hogy a két település közti jó viszony nemcsak városvezetői szinten működik, hanem a civil életben, a kulturális kapcsolatokban is megnyilvánul. Arra utalt, hogy a „lengyel, magyar, két jó barát” ismert szólás mind mélyebb értelmet nyer az ismétlődő találkozások, a közös rendezvények által.
Stary Sacz fotóművészei a vendégtárlattal azt a kiállítást viszonozták, ami korábban Cséby Géza szervezésével jött létre a lengyel testvérvárosban Baricz Kati, somogyi illetőségű fotóművész munkáiból. A lengyel fotótárlat Stary Sacz városát idézi, érdekes technikával, illusztrációk felhasználásával, bemutatva az új- és az óvárost. Az alkotó Bogdan Kiwak és Jan Lesniara személyesen jelen volt a tárlatnyitón, ahol házigazdaként Csengei Ágota, a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatója köszöntötte őket.
A vendégeket két napos tartózkodásuk alatt Cséby Géza kalauzolta a városban. Megtekintették a Fő teret, a Balaton-partot, látogatást tettek a Festetics-kastélyban, s ismerkedtek a balatoni borokkal. H. Á..
SZUPERINFO.HU