Nagy csatában fektette két vállra a hódmezővásárhelyi LKC a Lajosmizsét

Akt.:
Nagy csatában fektette két vállra a hódmezővásárhelyi LKC a Lajosmizsét
Az NBII-es bajnokságban a Lajosmizse NKK csapatát fogadtuk szombaton a Hódtói Sportcsarnokban, a két csapat a március 16.-án elmaradt bajnoki mérkőzést pótolta.

Nagy örömünkre az ismét szép számban kilátogató közönségünk igazi kézilabda csemegét láthatott, közönségszórakoztató mérkőzésen, jó játékkal sikerült újabb két pontot szereznünk a tabellán előttünk álló mizseiek ellen, ezzel tovább folytattuk a felzárkózást a középmezőnyhöz.

A mérkőzés sajnos nem indult jó előjelekkel számunkra, hiszen a balesetet szenvedett Baloghné Tóth Orsolya nem tudta vállalni a játékot, így két junior-korú kapusunknak kellett Őt helyettesíteni.

A két csapat összecsapása mindvégig nagy csatát, izgalmas küzdelmet hozott, emellett rengeteg szép megoldás és látványos gól színesítette a játékot, melyben főként a hazai játékosok jártak élen.

Az első félidőben sokáig felváltva estek a gólok, egyik csapat sem tudott nagyobb előnybe kerülni, egy időn-túli szabaddobás góllal a vendégek vonulhattak egygólos előnnyel a szünetre. A második félidőben védelmünk ragyogóan összeállt, ezzel jelentős segítséget adva a meccset kicsit „túlizguló” fiatal kapusainknak. Igazi ki-ki meccs zajlott a pályán, ami csak az utolsó öt percben dőlt el. Ragyogó végjátékban, klasszis megoldásokkal sikerült visszavenni a vezetést, és megérdemelt győzelmet arattunk a végig jól játszó Lajosmizse ellen.

 

Hódmezővásárhelyi LKC – Lajosmizse NKK 36-33 (20-21) – 300 néző

HLKC: Balogh – Domján 1, Kiss, Török 8, Tószegi 8, Sajtos 2, Gaál 4 Cs: Molnár (k), Németh 5, Hegyi 8, Blaskovics G., Krumesz, Miklós, Szabó

Lajosmizse: Bezzegh 5, Pető 1, Hriazik Anett, Kovács 1, Kiss, Csősz, Szemerédi, Hriazik Adrienn2, Kerekes, Wunderlich, Németh 4, Herceg D., Herceg R. 12, Terenyi 4, Horváth, Áy 4

 

Sipter Lajosné edző: „Sajnos beigazolódtak félelmeim, két fiatal kapusom nincs még hozzászokva az ilyen nagy hőfokú mérkőzésekhez a felnőttek között, így nem tudták valós tudásukkal segíteni a csapatot Tóth Orsi távollétében. Nagyon nehéz mérkőzést játszottunk, az döntött a javunkra, hogy az előre eltervezett játékunkat 60 percen keresztül, nagy fegyelemmel végig tartani tudtuk. Nem estünk kétségbe, amikor a Lajosmizse a második félidő derekén három góllal ellépett, végig bíztunk magunkban és a győzelemben. Talán most játszottunk a bajnokságban eddig a legjobban, kicsit jobb kapusteljesítménnyel nyugodtabb győzelmet arattunk volna. A csapat játéka a mai napon szenzációs volt, gratulálok minden játékosomnak! A közönség biztatása sokat segített, köszönjük!”

 

Junior mérkőzés:

Hódmezővásárhelyi LKC – Lajosmizse NKK 25-31 (14-15)

HLKC: Molnár – Bálint, Szabó 5, Sajtos 5, Fürcht 3, Krumesz, Becsei Cs: Áncsán (k), Klemm 2, Kandó 4, Török, Tószegi 6, Blaskovics I., Jaksa

Lajosmizse: Pető 4, Wunderlich A 1., Kovács, Csősz 4, Szemerédi 1, Hriazik Adrienn 3, Kerekes, Wunderlich E. , Németh 4, Sápi, Herceg D. 3, Horváth 11

 

(hlkc.hu).
SZUPERINFO.HU