Nagy csatában győzött a Rákóczi

Nagy csatában győzött a Rákóczi
Rákóczi Vasas – Nagyszénás 2 – 1 ( 1 – 1 ) Szombat délután kiváló futballidőben csapott össze a Rákóczi Vasas és a Nagyszénás. Hatalmas küzdelemben sikerült itthon tartani a három pontot a telepieknek.

 

Rákóczi fölénnyel indult a mérkőzés, Pardi került az első percben ordító ziccerbe, ám Pajkó eszén nem tudott túljárni, kétszer is óriásit mentett a vendégkapus. Többet támadott a hazai együttes, de a vendégtámadások is sok veszélyt rejtettek magukban. A 27. percben Lévainak kellett óriási bravúrral hárítania egy jobb oldali szabadrúgásból kapura lőtt labdát. 4 perc múlva viszont megszerezte a vezetést a hazai csapat: Gulyás szögletből ívelte be a labdát a kapu elé, Ludányi pedig remekül érkezett, és a hálóba bólintott. Nem sokáig örülhettek a telepiek, mert 6 perc múlva egy jobb oldali szénási beadást követően a rosszul kijövő Lévait megelőzte Tasi, és a hálóba fejelte a labdát. A maradék pár percben már semmi érdemleges nem történt, így döntetlennel mehettek szünetre a csapatok.

 

A második játékrész ismét hazai fölénnyel indult, ennek ellenére igazi nagy lehetőséget nem tudtak kialakítani a gólszerzésre. Kemény, férfias küzdelem zajlott a pályán, Polyák mester cserékkel próbálta frissíteni a talán egy kicsit már fáradni látszó csapatát. Ez a húzás be is jött, a vérfrissítések után lendületesebben futballozott a Rákóczi. A gólra azonban még egy darabig várni kellett, a 85. percben azonban az is megszületett: Baranyai lőtt váratlanul kapura a bal szélről, lövése talán meg is pattant egy vendégvédőn, és a labda a rövid sarokban kötött ki. A hátralévő pár percet kibekkelte a Rákóczi, így sikerült otthon tartaniuk a három pontot.

 

Kevésbé látványos, de igen küzdelmes mérkőzésen megérdemelten nyert a több helyzetet kialakító hazai csapat a szomszédvári rangadón.

 

Orosháza-Rákóczitelep, 200 néző.
Vezette: Pogonyi (Pék, Sándor)

Rákóczi: Lévai – Albert, Németh G., Ludányi, Boros (Berta, 61.) – Juhász, Gulyás, Debreceni, Pardi – Buza (Kánya, 53.), Lövei (Baranyai, 53.).
Edző: Polyák László

Nagyszénás: Pajkó – Godár, Kiss Z., Asztalos (Balogh, 68.), Vili M. (Őze, 83.)- Liszkai, Mórocz, Tasi, Kiss M. – Marton (Szilágyi, a félidőben), Kukovecz.
Edző: Lakatos László

 

Gólszerzők: Ludányi a 31., Baranyai a 85., illetve Tasi a 37. percben.

 

Sárga lap: Lévai, Ludányi, Debreceni, Pardi, Baranyai, illetve Kukovecz, Balogh.

 .
SZUPERINFO.HU