Nagy sikerrel lezajlott a Borsod Feszt, a szépség és művészet fesztiválja

Akt.:
Nagy sikerrel lezajlott a Borsod Feszt, a szépség és művészet fesztiválja

A Fesztivál célja: térségünk turisztikai és kulturális vonzerejének erősítése, térségi turisztikai marketing elősegítése.

Hagyományt teremtő fesztiválként jövőre áprilistól – szeptemberig tartó rendezvény sorozatként kívánják megszervezni.

„Miskolci Csillagok” tehetségkutató verseny, a Borsod Feszt rendezvénysorozat első állomása május 26-án a Gárdonyi Géza Művelődési Házban nagy közönségsikernek örvendve került megrendezésre, ahol a szakmai zsűri igazi tehetségekre talált, akik a Díjkiosztó gálán lehetőséget kapnak a szereplésre a nagyközönség előtt, és akiknek további sikeres pályájuk folytatásában a szervezők a támogató cégek támogatást nyújtanak.

Képzőművészet és énekzene kategóriában indulhattak a versenyzők. 10 Képzőművész alkotását és 18 ének-zenei produkciót láthatott és hallhatott a zsűri és közönség, közülük a legjobbak a Díjkiosztó Gálán vehetik át díjaikat.

Az első helyezettek pedig a Miskolci Csillagok elismerő címet kapják meg, Polgármester Úrtól pedig átvehetik az ezzel járó kitüntető szobrot.

„Borsod Szépe” szépség verseny

A Borsod Szépe versenynek első állomása az Facebook-on zajlott, a Csajvagyok.hu rendkívül népszerű rajongói oldalán! 4 kategóriában nevezhettek a szépségek, és 3 héten át gyűjthették a szavazatokat. Kategóriák: 1.Gyermek 2. Junior 3. Tini 4. Felnőtt: A Középdöntőn kiválasztásra került a szakmai zsűri által minden kategóriából 1-1 fő, aki a fürdőruhás felvonulás
nyertese lett.
A zsűri Elnöke: Bihall Tamás B.A.Z. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke volt, és kedves vendége Czinkné Sztán Anikó a Turisztikai Kft. ügyvezető igazgatója, aki szintén helyet foglalt a zsűri tagjai között.

„Borsod-Art”

Borsod megyében élő kortárs festőművészek kiállítása. Teret kínálunk megyénkbe élő kortársművészeinknek a művészetük bemutatására. Június 3-án a Szinvapark bevásárló Központban Papp Ferenc Miskolc Város Kulturális osztályának osztályvezető helyettese nagyon szép szavakkal illette a három Borsodi tehetséget, akiknek alkotásaik kiemelkedtek a többi Miskolci Csillagok pályamunkái közül. Őket érte az a szerencse, hogy a nagyközönség előtt elsőként bemutatkozhatnak és akiknek az alkotásaikat június végéig láthatja a nagyközönség a Szinvapark első emeletén.

A megnyitón bemutatkoztak és bemutatták alkotásaikat a művészek: 1. Szegedi Éva 2. Pierre Kosiczky 3. Demeter Marianna Papp Ferenc fontosnak találta elmondani, hogy nálunk is Borsodban vannak tehetségek és a megyénk jó hírét a művészettel, a csillagokkal tudjuk országosan tovább vinni, bemutatni.

A rendezvény mellé állt a Szuperinfó is. A megnyitóra meghívták üzleti partnereiket, akik utána a művészekkel együtt közösen egy állófogadás keretén belül megismerkedhettek az alkotásokkal.

„Díjkiosztó Gála-est”

Egész estét betöltő műsoros gálaest a fesztiválzáró rendezvénye, itt kerül sor „Borsod Szépe”, „Miskolc Arca” és a „Miskolci Csillagok” győzteseinek ünnepélyes eredményhirdetésére, a támogatók, szponzorok által felajánlott különdíjak átadására. Miskolc város polgármestere, dr. Kriza Ákos is a rendezvény mellé állt fővédnökként, védnök és a zsűri elnöke Csöbör Katalin volt, ő helyezte a hölgyek fejére a koronát.

Borsod Feszt Borsod Szépe Nyertesek: Gyermek kategória: Ligeti Liána Miskolc, Junior kategória: Balog Dominika Emőd, Tini kategória: Hornyák Tekla Felsődobsza, Felnőtt kategória: Maksa Dorina Felsőzsolca, Miskolc Arca: Pápai Viktória Miskolc, Szuperinfó Szépe: Maksa Dorina, melyet a Szuperinfó olvasói választottak meg. Angyalné Tünde a Cartour felajánlását egy 3 napos balatoni hétvégét adott át a nyertes hölgynek.

A Miskolci Csillagok Képzőművészet kategória nyertesei: Szegedi Éva és Pierre Kosiczky, akik a BOKIK elnökségi tagjától Koleszár Pétertől vehették át a Miskolci Csillag díjat.

A Miskolci Csillagok Ének-Zene kategória nyertesei: Horváth Dániel, Czelláth Panna és a The Sign tini zenekar, akik Papp Ferenc úrtól a Miskolci Kulturális osztályvezető helyettesétől kapott Miskolci Csillagdíj szobrot emelhették a magasba..
SZUPERINFO.HU