Négy címmérkőzés lehet Szentesen

Nagy Sándor
Nagy Sándor - © Nagy Sándor
A FEROBOX EVENT március 23-án, Szentesen rendezi első nagyszabású profi ökölvívó gáláját, melynek programja – bő egy hónappal az esemény előtt – egyre komolyabb „méreteket ölt”.

A szervezők 20 db belépőjegyet sorsolnak ki a március 23-i élő tévéközvetítéses rendezvényükre a helyszínen azok között, akik elmennek a március 1-jei (péntek) 10:00 órás nyilvános sajtótájékoztatóra (Szentes, Dr. Papp László Sportcsarnok).

A tervek szerint akár négy címmérkőzést is tető alá hozhat a Rácz Félix és Bertók Róbert nevével fémjelzett vállalkozás. Az már korábban ismerté vált, hogy a fiatal feltörekvő középsúlyú reménység, Nagy Lajos Márk (12-0-0; 7 KO-TKO) a GBC nevű szövetség junior bajnoki címéért lép ringbe ezen a gálán, ahol a cseh Michal Pechacek (10-2; 4 KO-TKO) vár a nyíregyházi bunyósra.

Nagy Sándor ©

A héten lett hivatalos, hogy a magyar profi ökölvívás új nagyágyúja, a cirkálósúlyú Nagy Sándor (8-0; 8 KO-TKO) élete első címéért léphet kötelek közé. A betöltetlen magyar bajnoki övért rendezendő összecsapáson Bozai Gyula (8-5-1; 6 KO-TKO) lesz a Szegeden élő „K.O.-Király” ellenfele.

Bozai Gyula ©

„Volt, aki tavaly kivívta magának a jogot, hogy a magyar bajnoki címért bokszoljon, de most inkább hagyta elúszni a lehetőséget. Az illető egy könnyebb meccs reményében mással lép kötelek közé, hogy hizlalhassa az amúgy is értéktelen rekordját, míg Bozai, a feladat nehézségét ismerve, volt elég tökös, és bevállalta a mérkőzést. Ezért Bozai sokat nőtt a szememben” – fogalmazott Rácz Félix, aki elárulta, hogy a cirkálósúlyú magyar bajnoki mérkőzés összdíjazásán 60:40 arányban osztozik majd a győztes és a vesztes. „Választhatták volna a fele-fele elosztást is, de jelzés értékű, hogy Bozaiék mertek kockázatot vállalni” – tette hozzá a menedzser.

A volt IBO nagyváltósúlyú világbajnok Kovács „Vipera” Attilára (28-4; 17 KO-TKO) is címmérkőzés várhat, ám az oroszlányi születésű kiválóság ringbe lépése csak a jövő hét elején dől el. Kovács ugyanis nemrég megsérült, a keze még mindig sínben van, így az orvosok napokon belül dönthetnek a sorsáról. Amennyiben zöld utat kap, és megfelelő kihívót is sikerül találni, úgy ő is a Magyar-bajnoki övért meccsel. Ellenfél híján egy 6-8 menetes mérkőzésen bizonyíthat – feltéve ha a sérülése ezt lehetővé teszi!

Szintén napokon belül eldől, hogy a nagyközépsúlyú reménység, Kelemen Balázs (17-0; 12 KO-TKO) milyen téttel bíró összecsapáson bizonyíthat. A menedzsment elsődleges célja a WBO Európa-bajnoki öve, amennyiben a szövetség kontinentális vezetője, Kovács „Kokó” István is jóváhagyja ezt.

Bedák Zsolt ©

Hat menetes mérkőzésen bizonyíthat Szentesen a szlovákiai magyar klasszis, „Tomi Kid” Kovács Tamás (21-0; 13 KO-TKO) és a nagy visszatérő Bedák Zsolt (15-1; 5 KO-TKO) is.

A FEROBOX EVENT szentesi rendezvényéről lesz élő televíziós közvetítés, ám hogy melyik csatornán lesz látható, azt az iroda csak a későbbiekben kommunikálja.

Kelemen Balázs ©

– www.monokli.com –.
SZUPERINFO.HU