Négy hónapig híd nélkül marad Kesznyéten

  10 Már 2018

Kesznyéten – A tervek szerint március 22-én kezdődik a kesznyéteni Sajó-híd teljes felújítása.
Összességében jó hír, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és Kesznyéten Község Önkormányzata által alakított konzorcium 279 millió 400 ezer forintot nyert el a kesznyéteni Sajó-híd felújítására. A munkálatok – a tervek szerint – március 22-én kezdődnek el, és várhatóan négy hónapon át tartanak.
A hír rossz oldala, hogy ez idő alatt a hidat nem lehet használni, azaz terjedelmes kerülőúton lehet eljutni Kesznyétenből például Tiszaújvárosba, ahol nagyon sokan dolgoznak a községben élők közül.

Hosszú kerülőúton

Mint megtudtuk, a hídlezárás idején a menetrend szerinti autóbuszok Kesznyéten és Tiszaújváros között Sajóládon keresztül közlekednek, ami igencsak megnöveli a menetidőt. Erre az időre természetesen külön menetrendet alakít ki az Észak-Magyarországi Közlekedési Központ Zrt.
Aki autóval akarja megközelíteni mondjuk Tiszaújvárost, vagy hazatérni onnan, az használhatja a girincsi és a körömi kompot, amelyek ebben az időszakban hosszabbított nyitva tartással működnek a forgalom zavartalan lebonyolítása érdekében.

Megérett a felújításra

A kesznyéteni Sajó-hidat 1963-ben építették, azaz több, mint fél évszázadot szolgált már. Kecső Imre, Kesznyéten polgármestere nyilatkozta:
„Nem kell ahhoz szakértőnek lenni, hogy mindenki meggyőződjön róla, mennyire megérett a híd a felújításra. Elég végighaladni vagy végigsétálni rajta. Hosszú évek óta készülünk arra, hogy felújítsuk. Most végre sikerül.”
ÉM-SZB