Négyoldalú megállapodás született Szabolcsban

Négyoldalú megállapodás született Szabolcsban
Négyoldalú megállapodás született Szabolcsban - © fotó: police.hu
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Az együttműködés szabályozza a gátszakaszok igénybevételének rendjét, valamint ár- és belvíz esetén az egyes szervek feladatainak megosztását.

Együttműködési megállapodást írt alá 2015. január 13-án Tunyogmatolcson Dr. Tarcsa Csaba r. dandártábornok a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Farkas József r. ezredes a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Bodnár Gáspár a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vezetője és Soltész József pénzügyőr ezredes a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságának vezetője a közös érdekeken alapuló feladataik jövőbeni eredményes és hatékony ellátása érdekében.

A megállapodás szabályozza az árvízvédelmi töltések rendvédelmi szervek által történő használatát, valamint ár- és belvíz esetén az egyes szervek feladatainak megosztását. A kölcsönös segítségnyújtás jegyében az együttműködő felek megállapodtak abban, hogy a védműveken történő ellenőrzések során a tudomásukra jutó jogellenes cselekményekről, vízszennyezésekről, valamint a vízi élővilág károsodásáról, pusztulásáról folyamatosan és haladéktalanul tájékoztatják egymást.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –.
SZUPERINFO.HU