Nehezen, de győztek az egri lányok az elődöntőben: ZF-Eger – BVSC 7-5

Nehezen, de győztek az egri lányok az elődöntőben: ZF-Eger – BVSC 7-5
Előny a címvédőnél. Az már korábban eldőlt, hogy a női vízilabda OB I-ben nem ismétlődhet meg a tavalyi bajnoki döntő. Az elődöntőben találkozott a címvédő, a BEK Final Fourra készülődő ZF-Eger a BVSC-vel. A fináléba jutásért három győzelemig tartó párharc első összecsapásán meglepetésre remekül kezdett a Petrovics Mátyás irányította BVSC.

A BVSC jól felkészült a hazaiakból, lelkesen játszottak és elbizonytalanították a ZF-Eger kulcsjátékosait. Köszönhetően a jó védekezésnek az első negyed végül mégis 1-1-es döntetlennel zárult. Kimaradt egri előnyök és büntetőt követően 10 perc kellett, hogy a hazaiak átvegyék a vezetést, 2-1. 

Fordulás után Somhegyi remekbe szabott három centergóljával már 6-3-ra vezetett az Eger. A negyedik negyedben Illés Henrietta két akciógóljával visszajött a meccsbe a BVSC. Az utolsó percben a döntetlenért támadhattak Petrovics-tanítványok., de Illés ezúttal mellé lőtt. Antal Dóra 20 másodperccel a vége előtt eldöntötte az elődöntő első meccsét.

– A várakozásaimnak megfelelően kemény volt az ellenfél. Mi nagyon pontatlanul támadtunk. Fegyelmezetlenül játszottunk, de a lényeg, hogy nyerni tudtunk – nyilatkozta Somhegyi Noémi a mezőny legeredményesebb pólósa.

Vodafone női OB I. elődöntő, 1. mérkőzés
ZF-Eger – BVSC-Zugló
7-5 1-1, 1-0, 4-2, 1-2)
Eger, Bitskey-uszoda, 100 néző. V.: Horváth Cs., Füzesi.
EGER: GANGL – Keszthelyi 1, Antal 3, SOMHEGYI 3, Pengő, Czigány, Vályi. Cs.: Pócsi, Veréb, Zajácz. . Edző: Kelemen Attila.
BVSC: SZILÁGYI. – Ráski, Kisteleki H. 1, KELE, Takács V., CSABAI 1, Illés A. Cs.: ILLÉS H. 2, Szabó S., Ritz, Bors, Farkas K. 1. Edző: Petrovics Mátyás.
Gól – emberelőnyből: 8/2, ill. 6/0.
Ötméteresből: 1/0, ill. 1/1.
Kiállítva (végleg, cserével): Czigány (32.)

A 3 győzelemig tartó párharc állása: 1-0, a ZF-Eger javára.

Címkék: , ,


.
SZUPERINFO.HU