Nem bombát, dobtárat találtak a patakban

Akt.:
Bombának látszó rozsdás tárgy az Eger patak medrében.
Bombának látszó rozsdás tárgy az Eger patak medrében.
 Bombát találhattak  az Eger patakban a Szúnyog közbe vezető és a Kis Dobó térre nyíló gyalogoshíd közötti részen. A Heves Megyei Katasztrófavédelem portálunk érdeklődésére megerősítette a hírt, a tűzszerészek úton vannak, a környéket lezárták.

15.07

Befejeződött az akció! Mint Zelei László tűzoltó századostól, Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőhelyettesétől megtudtuk a tűzszerészek két perccel három óra előtt emelték ki a robbanószerkezetnek látszó tárgyat a patakmederből, melyről kiderült, hogy egy géppisztoly dobtára, telve lőszerekkel. A környéken négy lakásból hat embernek kellett időlegesen elhagynia otthonát, de már ők is hazatérhettek. A dobtárat a tűzszerészek elszállítják és megsemmisítik.

A Szúnyog köz környékén pedig ismét helyreáll a rend.

 

14.30

Megérkeztek a tűzszerészek Egerbe. A Kis Dobó téri hidat lezárták, a Szúnyog-közi parkolóból még kiengedik az autósokat, a Lenkey János Általános Iskolának csak a Markhot Ferenc úti bejárata üzemel. 

A szakemberek elkezdik megvizsgálni a robbanószerkezetnek látszó tárgyat.

 

13.00

Robbanószerkezetnek látszó tárgyat, egy rozsdás fém eszközt találtak földmunkások a patak medrében, a felújítási munkálatok közben. Mint Soltész Bálinttól Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől portálunk megtudta, a tűzszerészek úton vannak, hogy megállapítsák, valóban robbanószerkezetet találtak-e a patakmederben.  A tűzszerészek megvizsgálják majd a tárgyat, de addig a környékre gyalogosan sem lehet belépni. Rendőrök biztosítják a helyszínt. Információink szerint világháborús robbanótesttel van dolguk a szakembereknek.

Ezt azonban csak a tűzszerészek állapíthatják meg, tudta meg portálunk Zelei László tűzoltó századostól, Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőhelyettesétől. Mint elmondta a tűzszerészek már Eger határában járnak, s remélhetően hamarosan megállapítják, hogy valóban robbanószerkezetről ven-e szó. A százados azt is elárulta, amennyiben bebizonyosodik, hogy a bombának látszó tárgy valóban az, akkor a rendőrséggel közös akció keretében akkora területet zárnak le, amennyit a tűzszerész szakemberek javasolnak, akik vagy helyben hatástalanítják, vagy elszállítják a tárgyat.

Cikkünk folyamatosan frissül, amint több részletről értesülünk, közöljük..
SZUPERINFO.HU