Nem, ez nem a Halálos iramban, ez a rablás tényleg megtörtént egy olasz autópályán

Akt.:
Nem, ez nem a Halálos iramban, ez a rablás tényleg megtörtént egy olasz autópályán
© Forrás: YouTube / Tele Sveva
Bari – Néhány tolvajnak sikerült megfújni több mint kétmillió eurónyi összeget egy elképesztő, akciófilmbe illő rablásban az olaszországi Barinál – írja a Jalopnik. A Reuters hírügynökség és több olasz hírportál jelentése szerint az akcióban, amelyben egy páncélozott furgont támadtak meg, égő teherautókat és két markológépet is felhasználtak.

Az olasz Tele Sveva hírcsatorna videóján jól láthatóak a szerdai, csapdaszerű támadáshoz felhasznált járművek és az az elképesztő káosz, amit az elkövetők zsákmányszerzés után maguk mögött hagytak.

A páncélozott furgon a La Gazzetta del Mezzogiorno jelentése szerint nyugdíjakat szállított a Baritól mintegy 65 kilométerre lévő Materába, amikor rajtaütöttek. A napilap hírportálja azt írja, a járműre támadó csapat négy vagy öt főből állt, maszkot viseltek, és gépfegyverük is volt. Szerintük a zsákmányolt összeg mintegy 2,3 millió euró lehet, bár egyes olasz jelentések ennél valamivel kevesebbről szólnak.

A rablók markológépet használtak, hogy felfeszítsék a furgon tetejét, de a támadók két teherautót is felgyújtottak, hogy lezárják az utat maguk mögött, és nyugodtan el tudjanak menekülni.

A furgonban három biztonsági őr tartózkodott, ők nem sérültek meg.

Forrás: Jalopnik / La Gazzetta del Mezzogiorno.
SZUPERINFO.HU