Nemzetközi Motocross bajnoki forduló Vásárhelyen

Akt.:
Nemzetközi Motocross bajnoki forduló Vásárhelyen
2013. június 2-án (vasárnap) ismét a Rolandringre érkezik a Magyar Nyílt Nemzetközi Bajnokság mezőnye, köztük számos nagy menővel. Rajthoz áll a sportág igazi favoritja, a világbajnokságon is sikeres Németh Kornél, de a vásárhelyi versenyzők is esélyesként szállnak be a küzdelembe.

A múlt vasárnapi tápióbicskei első fordulót a kegyetlen időjárási viszonyok miatt meg kellett szakítani, a felhőszakadás és szétázott, járhatatlan pálya miatt csak egy futamot tudtak megtartani. Így aztán azt is mondhatnánk, hogy az igazi bajnoki nyitányra Vásárhelyen kerül sor.

 

Az 1.osztály 450-es mezőnyében Németh Kornél mellett a tavalyi bajnok Szőke Márk és a nagy visszatérő, Czuni László csatája várható. Czuni ugyebár tavaly éppen a Rolandringen szenvedett súlyos balesetet, amiért az egész szezont ki kellett hagynia. A 250-ben a többszörös bajnok Szvoboda Bence, Firtosvári Gábor és a vásárhelyi Nagy Alex küzdelme jelenti majd a csemegét. De persze a külföldi nevezők könnyen jelenthetnek meglepetést a papírformához képest.

 

A II.osztály és a Junior 85 bajnoki kategóriák mellett meghívásos futamban még a III.osztály is ringbe száll. A vásárhelyi klub versenyzői közül Nagy Alexnek és Császár Bencének van esélye az igazán jó szereplésre, de a meghívásos futamban is bőven lesz hazai induló.

 

Nagy Alex nagyon készül és feltétlen dobogós helyezésre számít: „- A múlt vasárnapi borzalmas viszonyok rémálmaimban se jöjjenek elő. Az extrém körülményekre jellemző volt, hogy kategóriámban a 27 indulóból 12-en kiestek a versenyből. Nekem is komoly motorgondjaim voltak, meghibásodott kuplungom miatt éppen hogy betudtam érni a célba. Remélem, vasárnap jó idő lesz és izgalmas versennyel örvendeztetjük meg a hazai közönséget.”

 

A program a szokásos, a kora reggeli gépátvételt és a délelőtti edzéseket követően a futamok 13 órakor kezdődnek. A közönség számára élmény lehet a depo-látogatás, ahol a versenyzőkkel és a versenymotorokkal lehet találkozni, autogrammokat, posztereket lehet begyűjteni. Lesznek bőven árusok, ahol különösen a motorsport témák a slágerek. A kitűnő büfé ismét alföldi specialitásokkal várja vendégeit.

 

(Center Motorsport Club).
SZUPERINFO.HU