Nézőcsúccsal zárult az EFOTT

EFOTT
EFOTT
Debrecen – A rekordokat döntögető nézőszámmal elégedettek az EFOTT szervezői és remélik, hogy a végső számvetés után a bevétellel is azok lesznek.  

Kitűzött célunk, merész reményünk 50 ezer látogató volt, ez néhány ezer fővel megdőlt. Ha a nulladik napot is számítjuk, 58, ha nem, 53 ezer a vendég. Szombaton több mint 15 ezren voltak – mondta Miklósvölgyi Péter szervező a vasárnap zárult EFOTT-ról.

A korábbi évek találkozóihoz képest újdonságként említette, hogy sokkal több helyszínen zajlottak a programok, például 12 színpadon (tavalyi haton) és 8 egyéb helyszínen. Egyebek mellett a fiatalok ingyenes füdőlátogatáson is résztvehettek és nem megszokott a térítésmentes buszjárat biztosítása sem. Nagyon mozgalmasnak nevezte az idei EFOTT-ot, úgy véli, senki sem unatkozott. Rendkívüli eseményekről nincs tudomása, leginkább bokaficammal és néhány alkoholos rosszulléttel akadt dolguk a mentőknek.

Pénzügyekről csak annyit árult el Miklósvölgyi Péter, hogy a költségvetés meghaladta a 100 millió forintot, sokat költöttek nem tervezett infrastrukturális kiegészítésekre vagy a buszjárat sűrítésére. Folyamatban van néhány pályázat elbírálása, ami befolyásolja a végeredményt. Jó esély van azonban arra, hogy pozitív lesz a mérleg.

A fesztiválra összesen 56 ezren látogattak ki, ami annyit jelent, hogy 1976-os fennállása óta ez volt a leglátogatottabb EFOTT. Csak szombaton a Tankcsapda koncertjére 15 ezren voltak kiváncsiak.

Kedden délben a nulladik nappal kezdődött, és vasárnap délben zárult a 32. EFOTT a Vekeri-tó partján. 12 helyszínen 400 program várta a látogatókat, köztük a 7 zenei színpad több mint 200 koncertje.

Összesen 56 ezren látogattak ki a fesztiválra, szemben a tavalyi 50 ezres látogatottsággal. Már a nulladik napon 8 ezer ember bulizott a tóparton, a napok múlásával pedig csak nőtt a nézőszám. A fesztivál legnépszerűbb eseménye a Tankcsapda szombati, nagyszínpados zárókoncertje volt: a debreceni csapatot becslések szerint 15 ezren nézték meg.

Kapcsolódó anyagok:

  • Zene minden mennyiségben az EFOTT-on
  • EFOTT: zenével más a hangulat
  • Kinek vonzó az EFOTT?


  • .
    SZUPERINFO.HU