NMHH: közösségi televíziók és rádiók támogatásáról döntött a médiatanács

  16 feb 2018

Budapest – Harminc közösségi televízió és rádiók rezsiköltségének támogatásáról döntött heti ülésén a médiatanács – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) pénteken az MTI-vel.
Közleményük szerint a médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Programban futó, a közösségi médiaszolgáltatók működési és üzemeltetési költségeinek támogatására meghirdetett 2018-as pályázat első fordulójában 30 televízió és rádió számára összesen 186,3 millió forint támogatást ítélt meg.
Emellett frekvenciapályázatokról is döntött a médiatanács. A Budapest 98,6 MHz körzeti rádiós frekvenciára beérkezett pályázatok közül mindkét nyilvántartásba vett pályázótól, a Manna Vision Media Kft.-től és a Scaletta Kft.-től is felvilágosítást kért.
Ennek teljesítésére a kézbesítéstől számított tizenöt nap áll a pályázók rendelkezésére. A testület vizsgálta a Tokaj 101,8 MHz helyi rádiós frekvencia hasznosítására érkezett pályázat alaki megfelelőségét is, és ennek nyomán az egyedüliként pályázó Hegyalja Média Kft.-t hiánypótlásra kérte.
A Békéscsaba 98,4 MHz helyi frekvencián hallható kereskedelmi 98,4 Mega Rádió jogosultságát pedig médiaszolgáltatója, a Telekom Békés Kft. kérelmére a tanács öt évre, 2023 júniusáig meghosszabbította – olvasható az NMHH közleményében.
– MTI –