Nyerni jön a Dakar-győztes Mini-csapat a HunGarian Bajára

Budapest, 2013. augusztus 14., szerda (MTI) – Győzni jön a legutóbbi Dakar-ralin diadalmaskodó Mini-csapat a péntektől vasárnapig Pápán és környékén megrendezendő 10. HunGarian Baja tereprali Világkupa-futamra.

Sven Quandt csapatfőnök a viadal sajtóirodájának közleményében úgy nyilatkozott, hogy a versenyautók fejlesztésének célja mellett a siker reményében utaznak el Magyarországra.

“Az új Mini All 4 Racing megmutatta, mire képes, és most újabb győzelemre készülünk a Dakar előtt. Nagyon fontos számunkra a magyar verseny, hiszen az autókat még tovább szeretnénk fejleszteni a 2014-es Dakar rajtjáig” – mondta Sven Quandt.

A 2014-es Dakar legfőbb esélyesének tartott csapat autóiban ezúttal a spanyol Vk-futamon győztes Nani Roma, Michel Perin, és az összetettben most második Krzysztof Holowczyc, Andreas Schulz duó ül majd. A Mini első számú pilótája, a 11-szeres Dakar-győztes Stephane Peterhansel a feleségének, a HunGarian Baján motorral induló Andrea Mayernek a főszerelőjeként vesz részt az eseményen.

Az eddigi nevezések szerint 36 autó, négy kamion és 40 quad, illetve motor indul a magyarországi Vk-versenyen, de ezek a számok még tovább növekedhetnek.

A program péntek 17.20 órakor kezdődik a prológgal, illetve a Pápa főterén 21 órakor sorra kerülő rajtceremóniával. Az indulókra szombaton és vasárnap is két-két mért szakasz, összesen pedig 436 kilométer vár.

– MTI –.
SZUPERINFO.HU