Nyírbátori FC – Már látszik a fény az alagút végén

Akt.:
Hamarosan eldőlhet a nyírbátoriak sorsa
Hamarosan eldőlhet a nyírbátoriak sorsa - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyírbátor – A nyírbátori önkormányzat továbbra is segíti a futballklubot.


Az NB III.-as Nyírbátor szinte a teljes őszi szezonban anyagi gondokkal küszködött, amiért a klub nem tudott elszámolni TAO-s pénzekkel, így a Magyar Labdarúgó-szövetségtől (MLSZ) érkező támogatás elapadt. Máté Antal, Nyírbátor polgármestere csütörtökön az MLSZ-nél járt egyeztetni és úgy néz ki, noha az ügy még nem oldódott meg, közelebb került a megoldás.

– Folyamatosan pótoljuk az elszámolásokat, ennek a technikai hátteréről egyeztettünk – mondta Máté Antal polgármester. – Az továbbra is fennáll, hogy az önkormányzat nemcsak szakmai, hanem anyagi segítséget is nyújt a klubnak, hogy az elszámolásokat rendbe tegye. Látható, hogy vannak olyan elszámolások, amik csak úgy zárhatóak le, hogy valamilyen fajta visszafizetés fog keletkezni. A testület mellett az MLSZ is partner benne, hogy a még fennálló, előző évi elszámolások január végére, február elejére lezáruljanak. Ez a feltétele annak, hogy a klub újra hozzájusson azokhoz a támogatásokhoz, finanszírozási forrásokhoz, amivel a klub továbbműködhet. Azt gondolom, hogy ennek minden lehetősége megvan, ha mindenki elvégzi a feladatát, akkor ezt a szezont a jelenlegi csapat, a jelenlegi osztályban végig tudja csinálni.

Minden lépéssel közelebb

– Az önkormányzat már eddig is nyújtott anyagi segítséget a klubnak, hogy a bérek egy részét ki tudja fizetni – folytatta a polgármester. – Bízunk benne, hogy mire a következő kifizetés megtörténik, addigra már az elszámolások egyenesbe kerülnek, és akkor a klub hozzájut ahhoz a harmadosztályú csapatok finanszírozását segítő forráshoz, amiből a szezon hátralévő részét végig tudja csinálni. Minden lépéssel előbbre megyünk, de nem szeretek addig határozott kijelentéseket tenni, amíg nem vagyunk túl rajta.

Máté Antal azt mondja, a város maximálisan elégedett a nyolcadik helyen telelő bátori csapat eredményeivel, és az együttes a közeljövőben eltudja kezdeni a felkészülést a tavaszi idényre.

MK.
SZUPERINFO.HU