Nyitrai Zsolt: nem felejtünk!

Nyitrai Zsolt kijelentette: minden diktatúra életellenes, minden diktatúra hazug és rossz.
Nyitrai Zsolt kijelentette: minden diktatúra életellenes, minden diktatúra hazug és rossz.
A kommunista diktatúrák áldozatainak állítottak füzesabonyi emlékművet, amelyet Wittner Mária ötvenhatos szabadságharcos, országgyűlési képviselő, és Nyitrai Zsolt honatya avatott föl.

Az új emlékhelyen Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő azt hangsúlyozta, 66 évvel ezelőtt a napnál világosabbá vált: a kommunisták nem ismernek sem Istent, sem embert. Ha hatalmi érdekeik úgy kívánják, bárkit félreállítanak és meghurcolnak, bárkinek elveszik a személyes szabadságát, és megfosztják alapvető jogaitól.

Majd így folytatta: ma Kovács Bélára emlékezünk, akit elhurcoltak otthonából a kommunista ügynökök. Sok-sok Kovács Bélára. Kovács Béla ugyanis egy volt a sok áldozat közül, és nem pedig az egyetlen. Egy a sokaságból, aki kiállt elvei, hite, meggyőződése, a magyar parasztok és a magyar emberek mellett.

Itt vagyunk, és itt van velünk Wittner Mária is – folytatta a szónok-, aki 1956-os szabadságharcosként a magyar közélet élő fáklyája. Sokszor eszembe jut, nemcsak az számít, az ember mit tud vagy mit képvisel, hanem az is, kikkel a háta mögött küzd az igazságért. Az ő személyén keresztül képviselve van az Országgyűlésben az elveihez mindig hű polgár, a szabadságáért végsőkig küzdő magyar, a fiatal nemzedék történelmi tudatát formáló honanya.

Nyitrai emlékeztetett arra is, hogy a kommunizmus áldozatainak emléknapját az első Orbán-kormány azért vésette a naptárba, hogy mindig legyen egy jel, ami emlékeztet: a magyar nép megszenvedte azokat az időket, de a magyarok nem felejthetnek.

Heves megyében vagyunk – tette hozzá -, a megye másik szegletében van egy település, úgy nevezik, Recsk. Ezernyi jóravaló magyar büntetőtábora, ahová hazug ürüggyel, koholt vádak alapján, koncepciós pereket követően hurcoltak embereket kényszermunkára.

A honatya kijelentette: minden diktatúra életellenes, minden diktatúra hazug és rossz. Minden diktatúra maga a szélsőséges téboly, ezért mi, szabadságszerető magyarok, minden diktatúrát elutasítunk. Jöjjön akár jobbról vagy balról! A magyar diktatúrák találkozási pontja egy előbb nyilas pártház, majd kommunista karhatalmi kínzóhely. Ez a hely az Andrássy út 60., az egykori Terror Háza, ma már múzeum. Európa történelmi sebeinek megdöbbentő tükre ez a múzeum, mely vasajtó mögé zárja a XX. század szélsőséges diktatúráit.

A képviselő végül arról szólt, hogy a politikai diktatúrák leomlásával új típusú rabságot terveznek az embereknek.

Ez a pénzügyi rabság arctalanabb, alattomosabb, és talán kiszámíthatatlanabb. A modern pénzügyi világnak nem fontos sem az ember, sem haza. Mi, magyarok azonban a saját lábunkon állunk, és ragaszkodunk a szabadságunkhoz, mert ezt követeli tőlünk a múltunk – hangsúlyozta Nyitrai Zsolt.

©

Ezt követően Wittner Mária köszöntötte a füzesabonyi megemlékezés résztvevőit. Az élő legenda, egykori halálraítélt ötvenhatos forradalmár felhívta a figyelmet arra, hogy az emlékezés mindannyiunk kötelessége, hiszen soha nem szabad elfelejtenünk az ismert és ismeretlen hősöket, akik életüket adták a magyar szabadságért. A megbocsátásról szólva pedig azt mondta: megbocsátani csak annak lehet, aki megbánta a bűneit, és bocsánatot kér. Aki ezt nem teszi meg, az nem kaphat feloldozást soha..
SZUPERINFO.HU