Nyitva van a pálya, rali lesz most rajta

Nyitva van a pálya, rali lesz most rajta
© Fotó: Matey István
Debrecen – A hagyományos KZ Invest Kupa autós körversennyel kezdődik a szezon a Gázvezeték utcai salakstadionban.

Véget ért a hosszúra nyúlt holt idény a technikai sportok szerelmesei számára: nemzeti ünnepünkön, március 15-én, pénteken 8.30-tól autós körversenyt rendeznek a cívisvárosban. Ez a megmérettetés tekintélyes múlttal rendelkezik, az első autós salakszórást 2000-ben szervezték a salakos oválon. A KZ Invest Kupa idei nyitó viadalát nagy érdeklődés övezi, ennek is tulajdonítható, hogy a nevezési lista már pár nappal a kiírást követően megtelt, így 130 résztvevő próbálhatja ki tudását a pályán. A legutóbbi viadalt ősszel láthatta a nagyérdemű a Gázvezeték utcán, így a pilótáknak elég idejük volt arra, hogy felkészítsék az autójukat a megmérettetésre.

A lebonyolítási rendszer nem változott, minden indulónak három lehetősége lesz, hogy a lehető leggyorsabban teljesítsen 3 kört. A debreceni viadal a széria első állomása, ezért minden egyes megszerzett pont nagy jelentőségű a végelszámolást illetően.

Jó hír a szurkolók számára, hogy a rali elitjéből is várnak résztvevőket a szervezők, ami garantálja a látványos versenyzést.

HBN.
SZUPERINFO.HU