Nyílt nap a szamoskrassói iskolában

Nyílt nap a szamoskrassói iskolában
Szatmár megye – A vidéki iskolák közül elsőként május 11–én, pénteken 11 órakor, nyílt napot tartanak a szamoskrassói I–X. osztályos iskolában, hogy tájékoztassák a szülőket az ott rejlő lehetőségekről. — tudtuk meg Kallós Zoltán iskolaigazgatótól.

Ezen a napon az iskola tanítói és tanárai a jelenlegi és a leendő tanulók szüleinek bemutatják az iskolát, a szakosztályokat és azok felszereltségét és ismertetik az eddig elért eredményeket, hogy a szülők maguk is meggyőződjenek arról, hogy jó iskolát választottak gyerekeik számára.

Rendezett iskolaépület

— A szanoskrassói iskola felszereltségben nem különbözik a városi általános iskoláktól — jelenti ki Kallós Zoltán. — Az elmúlt évek során sikerült termopánra cserélni a nyílászárókat, elkészült a központi fűtés és modern szemléltető eszközökkel látták el a szakosztályokat. Az informatika teremben modern számítógépek vannak felszerelve és van internetlehetőség. A sportpályán lehetőség van a rendszeres sporttevékenységre, de hamarosan elkezdődik a sportterem építése, amelyben időjárástól függetlenül lehet majd sportolni.

Nincsenek hátrányok

— A község falvaiból modern iskolabusz ingyenesen szállítja a tanulókat — folytatja az iskolaigazgató. — Ez nem csak a kényelmes utazást biztosítja, hanem azt is elősegíti, hogy a tanulók időben hazaérjenek, ellentétben azokkal a városra ingázó tanulókkal, akik gyakran kellemetlen körülmények között, rövidebb–hosszabb ideig várakoznak a zsúfolt autóbuszokra.

„Aki tanulni akar, az a vidéki iskolákban is olyan eredményeket ér el, mint azok, akik neves városi iskolákban tanulnak.” – nyilatkozta Kallós Zoltán igazgató.

A szamoskrassói iskolából nagyon sok olyan tanuló került ki, akik középiskolát és főiskolát végeztek, és megbecsült tagjai lettek a társadalomnak. Azért rendeztük meg a pénteki nyílt napot — teszi hozzá az igazgató, hogy mindezt tudomására hozzuk a szülőknek is.

 

Elek György.
SZUPERINFO.HU