OB II-be jutottak az orosházi teniszezők

  Hivatalosan már 1993 óta létezik az Orosháza Városi Teniszklub. Az eleinte OB III. osztályban szereplő a felnőtt férfi csapat mindig nagy gondot fordított az utánpótlás nevelésre, köszönhetően Borsi Vince és Baranyi János tanároknak.

 

Az ő kezük közt nevelkedett többek közt Baudermann Attila, aki a mostani OB II. osztályú csapat tagja. Az igazi fellendülés 1996-tól kezdődött. Németh István testnevelő kezdett el gyerekekkel foglalkozni. 2001-ben a felnőtt csapat újra feljutott a III. osztályba. Az első években a cél a biztos bent maradás volt, de ahogy teltek az évek, egyre ügyesebb orosházi gyerekek nevelődtek ki és kerültek be a felnőtt keretbe, akik ma már a csapat meghatározó játékosai. 11 év elteltével teljesült egy célkitűzés és a csapat feljutott az OB II. osztályba. A csapat tagjai: Rétes Zoltán, Németh István, dr. Szula Attila, Baudermann Attila, Bagosi Zsolt, Nagy-Gyevi Dávid, Tóth László, Dán Zsolt, Tóth Tamás. 

Utánpótlás: 2004-től bekapcsolódott a klub az iskolai mini tenisz versenyrendszerbe, és első országos aranyérmét is megszerezte 2005-ben ifj. Németh István révén. 
 A 2012. év kiemelkedik az utánpótlás eredmények terén is. A 12-16 éves fiúk a megyei felnőtt csapatbajnokságban épp csak lemaradt a felsőházi rájátszásról, de az alsóházban ősszel veretlenül szerezte meg az 1. helyet, összesítésben az 5. helyet. Juhos Tibor és Barna Márton  országos diákolimpiai bajnoki címet szerzett. Juhos Tibor és Lehoczky Anna bekerültek a keleti régió válogatottjába. Juhos Tibor jelenleg 11. az országos korosztályos ranglistán, Lehoczky Anna a 21. 
Legtehetségesebb újonc gyermekversenyzőjük Andrékó Roland, aki számos bajnoki címet elnyert már a play & stay versenyrendszerben. Ettől az évtől kezdve a nagypályás versenyeken kezdi bontogatni szárnyait..
SZUPERINFO.HU