Ingyenes kerékpár-regisztráció indult Óbudán

Ingyenes kerékpár-regisztráció indult Óbudán
A Nemzetközi Autómentes Napon indult Óbudán az ingyenes rendőrségi kerékpár-regisztráció Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata és a BRFK III. Kerületi Rendőrkapitányság együttműködésében.

Az eseményen Bús Balázs Óbuda-Békásmegyer polgármestere hangsúlyozta: a III. kerület több szempontból is kerékpárosbarát település. A Polgármesteri Hivatal idén negyedik alkalommal nyerte el a Kerékpárosbarát Munkahely díjat, ahol a kerékpárral munkába járó dolgozók anyagi támogatásban részesülnek. Szeptember elején minden felső tagozatos diák megkapta a Magyar Kerékpáros Klub és az önkormányzat közös tájékoztató kiadványát a biztonságos közlekedés szabályairól és a kerékpárhasználat lehetőségeiről. A Bike & Breakfast bringásreggeli-sorozat keretében minden hónap utolsó péntekén ingyenes reggelivel várják a kerékpárral közlekedőket a kerület két pontján. – A legfontosabb, hogy akik kerékpárral közlekednek, ezt biztonsággal tehessék, és biztonságban tudhassák a kerékpárjukat is, ezért indítottuk a rendőrséggel közösen az ingyenes regisztrációs programot – mondta Bús Balázs.

Azok a kerékpár-tulajdonosok, akik élnek a regisztráció nyújtotta lehetőséggel, jelentősen megkönnyíthetik a kerékpárok azonosítását, illetve megtalálásukkor a tulajdonosához történő visszajuttatást. A regisztráció során a kerékpárról fotó készül, rögzítik az alvázszámot, valamint a tulajdonos adatai a rendőrség rendszerébe. A vázra sorszámozott matrica kerül, illetve speciális, csak UV fényben olvasható tollal is rögzítik a regisztrációs számot a biciklin.

Fotó: obuda.huÓbuda-Békás.
SZUPERINFO.HU