Közeleg az őszi lomtalanítás

Közeleg az őszi lomtalanítás
Idén szeptember 9. és 16. között lesz a lomtalanítás. A II. Kerületi Önkormányzat és a Fővárosi Közterület–fenntartó Zrt. megállapodása szerint a rendezett lebonyolítás érdekében a cég nyolc kisebb körzetre osztva szállítja el a lomot.

A hulladék kikészítésének időpontjáról és elszállításának pontos idejéről az FKF Zrt. levélben, a Városrendészeti és Környezetvédelmi Iroda pedig szórólapokon, a www.masodikkerulet.hu honlapon és a www.facebook.com/budapest2 oldalon keresztül tájékoztatja majd a lakókat és a lakóközösségeket. A pontos körzethatárok a Budai Polgár szeptember 3-i lapszámában is megjelennek.

A lomokat csak az elszállítást megelőző napon, 18 órától lehet majd kitenni a lakóházak elé.

A lomtalanítás ideje alatt a Városrendészet közterület-felügyelői és a II. kerületi Rendőrkapitányság rendőrei járőrözéssel biztosítják a közterület rendjét. A közterület-felügyelők már a lomtalanítást megelőző hetekben ellenőrzik a közterületeket, hogy megelőzzék a lomok idő előtti kihelyezését. Ha korai kirakodást tapasztalnak, felszólítják a lakókat a hulladék visszapakolására.

A közbiztonság megőrzése érdekében a Városrendészet és a rendőrség felhívja a figyelmet, hogy senki se fogadjon el segítséget kipakoláskor a lomizóktól, és ne engedjen be idegen személyt a házba.

A lomtalanítás ideje alatt veszélyeshulladék-gyűjtés is lesz mind a nyolc körzetben, ahol egy-egy kijelölt helyen térítésmentesen veszi át a háztartásban felgyülemlett veszélyes hulladékokat az FKF Zrt.

Fotó: FKF Zrt.Óbuda-Békás.
SZUPERINFO.HU