Minden nap meleg ételt kapnak a rászorulók

Minden nap meleg ételt kapnak a rászorulók
A III. kerületi önkormányzat 6 éve kötött megállapodást a Magyarországi Krisna-tudatú hívőkkel, mely szerint a kerületi családokat segítve meleg ételt osztanak az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központtal közösen.

A program keretében naponta 600 adag meleg ebéd, pékáru, gyümölcs és joghurt kerül kiosztása immáron 2 helyszínen a kerületben, a hét minden munkanapján.

Az igénybevevők 80%-a anyagi nehézségek és a munkanélküliség miatt kér támogatást, ha az étkezésük megoldódik, akkor az így ezáltal megtakarított pénzösszegből képesek tartozásaikat törleszteni, rezsiköltségeiket, egyéb kiadásaikat fedezni. A szolgáltatás preventív jellegű, a lakhatás elvesztésének megelőzését célzó ellátási forma. A szolgáltatást kizárólag a szociális intézmény ügyfélkörébe tartozók vehetik igénybe.

Az Óbudai Családsegítő ügyfélkörének évente 2 alkalommal rendeznek a Krisna-tudatú hívők civil szervezetekkel összefogva nagyszabású melegétel- és tartósélelmiszer-osztást. Gyereknapon és karácsonykor a felajánlott adományokkal kiegészítve közel 800 adag étel jut a rászorulóknak.

Fotó: obuda.huÓbuda-Békás.
SZUPERINFO.HU