ÓbudaFree: több százan használták az ingyenes wifit

ÓbudaFree: több százan használták az ingyenes wifit
Óbuda Napján indult el a kerület ingyenes vezeték nélküli internet-szolgáltatása a Fő téren és környékén. Az első napok statisztikái sikerről tanúskodnak.

A Fő téren, a Szentlélek téren és a Zichy udvarban érhető el Óbuda Békásmegyer Önkormányzatának ingyenes wifi hálózata ÓbudaFree néven. A szolgáltatás a kerület napjához időzítve, május elején indult. Az első napokban több mint 340 felhasználó csatlakozott mobil eszközével a hálózathoz, összesen mintegy 6,5 gigabyte adatot töltöttel le és fel. A közösségi médiafelületeken számos fotós beszámoló bizonyítja, hogy a látogatók jól érezték magukat Óbuda Napján, és megosztották élményeiket ismerőseikkel.

– Fontosnak tartjuk, hogy a közösségi tereinken az emberek ne csak egymással, hanem új lehetőségekkel és új élményekkel is találkozhassanak. Úgy alakítjuk a helyben élőkkel közösen ezeket a színtereket, hogy az itteni kulturális programok részeit a most induló ingyenes wifi szolgáltatással a virtuális térben is megoszthassák. Ezért tesszük elérhetővé az itt tartózkodók számára az egyszerű és gyors internet-szolgáltatásunkat. A jövőben szeretnénk tovább lépni, és az ÓbudaFree wifi hálózatát kiterjeszteni a kerület közösségi házaira és szakrendelőire is! – mondta Bús Balázs polgármester.Óbuda-Békás.
SZUPERINFO.HU