Új térfigyelő kamerák Óbudán

Új térfigyelő kamerák Óbudán

térfigyelő Foto obuda._opt

Megkezdte az óbudai önkormányzat a már meglévő térfelügyeleti kamerarendszer bővítésének és korszerűsítésnek előkészítését.

A térfelügyeleti kamerák fejlesztésére vonatkozó konkrét javaslattervezetet Óbuda Közbiztonságért Nonprofit Kft. készítette el, miután a kerület bűnmegelőzési, bűnügyi és közrendvédelmi igényeit a kerületi rendőrkapitányság vezetésével egyeztette. Ez alapján az alábbi helyszínekre tettek javaslatot: Madzsar József u. közösségi tér I.; Madzsar József u. közösségi tér II.; Bécsi út – Szépvölgyi út; Gyenes u. 7.; Szentendrei u. 12-16. Pihenő park; Vízimolnár u. 11.; Hévízi út 16-18.; Kiskorona u. 8.; Huszti út 11-13.; Kerék u. 22. – Fitness park; Meggy u. – Ország u. leágazás; Kerék u. 30.; Gőtés tó park; Szépvölgyi út – Árpádfejedelem út; Római tér szökőkút; Kadosa u. parkoló, Silvanus sétány; Kolosy tér – Lajos u.; Templom utcai park; Pethe Ferenc tér – szökőkút.

A felülvizsgálat megállapította, hogy a 2008-ban létesített analóg elemekkel felépített, Békásmegyer területén működő 64 kamera, és azok műszaki állapota amortizálódott, az itt működő videotechnikai rendszer több mint 125% üzemidőt teljesített, ezért a rendszert javítani, illetve cserélni kell. A 64 kamerából 21 cserére szorul, a további 15 a szükséges felújítások elvégzését követően továbbra is teljes értékkel használható. A kameracsere modern IP alapú technológiával váltja ki a korábbi analóg eszközöket.

A fentebb javasolt kamerahelyszínek közül a gyakorlatban 16-18 képfelvevő elhelyezésére lesz mód, az ezekkel megfigyelt közterületek kijelöléséről a képviselő-testület dönt.

térfigyelő Foto obuda.hu.jpg

Fotó: obuda.huÓbuda-Békás.
SZUPERINFO.HU