Oda-vissza – Költészet Napja az egri Gárdonyi Géza Színházban

Akt.:
Oda-vissza – Költészet Napja az egri Gárdonyi Géza Színházban
Idén is megemlékezik a Költészet Napjáról az egri társulat. József Attila születésnapja alkalmából, április 9-én délután 16 órától a stúdiószínpadon zenével és verssel ünnepelnek.

©

– Idén azt találtuk ki, hogy megfordítjuk: dalt verselünk és verset dalolunk – meséli Szívós Győző. Idén a színművész fogja össze az ünnepi műsort. Tíz-tizenöten állunk színpadra a társulatból, mindenki keresgélt, kutatott, mi az, amit még nem adott elő az elmúlt években, így kerültek elő Nagy László, Lovasy András, Kovács Ákos vagy például Hobo dalai. Én személy szerint a Vad Fruttik egyik dalát verselem el. Azt hiszem, a többiek nevében is mondhatom, hogy izgulunk, vajon ezek a dalok versként is megállják-e a helyüket? Szeretek játszani, keresgélni a magam határait. A versmondás más közeg, másikfajta színészi módot jelent. Plusz nekünk is, a közönségnek is – mondja a színművész.

A Gárdonyi Géza Színház művészei 2008 óta gyűjtik össze legkedvesebb verseiket, és mellette a kortárs magyar költészetet is népszerűsítik. A belépés jelképes, 100 forint. Minden versszeretőt vár a színház társulata!.
SZUPERINFO.HU