ONKC: bravúros győzelem a Vasas ellen

ONKC: bravúros győzelem a Vasas ellen
Orosházi NKC – Vasas SC 26 – 23 (12 – 15)   Szombaton a bajnokság második helyén tanyázó Vasas csapata látogatott városunkba.

Mivel az ONKC lányai tavaly ősszel idegenben is le tudták győzni a piros-kékeket, a hazai szurkolók bíztak benne, hogy itthon is megismétlik a bravúrt.

 

Mindkét oldalon támadásbeli hibákkal indult a mérkőzés, a 3. percben aztán megtört a jég, és Domokos Kinga betalált. Ám erre 5 perc alatt 4 góllal válaszoltak a fővárosiak, így a 8. percben már 1-4 volt oda. Összekapta magát ekkor a hazai csapat, és főleg Domokosnak köszönhetően feljöttek a 13. percre 4-5-re. De megint beindult a vendégek gépezete, a 17. percben ismét 3 góllal vezettek, Száva mester időt kért ekkor. Az időkérés eredményes volt, 3 perccel később már döntetlen volt az állás. A kapuban remek napot fogott ki Terenyi Bianka, aki oroszlánrészt vállalt a felzárkózásból. A félidő utolsó harmada azonban újra a Vasasé volt, meglógtak ismét hárommal, amit tartottak is a játékrész végéig, így tehát vendégelőnnyel mehettek pihenni a csapatok.

 

A második félidő elején nem sikerült közelebb kapaszkodnia a hazaiaknak, 2-3 gól volt folyamatosan a differencia a csapatok között. Elhardt büntetőt hibázott a 35. percben, majd kettős emberelőnybe került az ONKC, ám kihasználni ezt sem sikerült, ugyanis a 2 perc alatt egyedül Raffai-Such talált be a hazaiaktól, míg a Vasas kettős emberhátrányban is betalált Sebestyén révén. Derült égből a villámcsapásként azonban feltámadt az Orosháza, és kiegyenlített a 40. percben. Óriásit javult a hazaiak védekezése, Terenyi pedig extázisban védett a kapuban. A 45. percben Szász Réka lerohanásból szerzett góljával a 3. perc után ismét vezetett az ONKC. 8 percig képtelenek voltak gólt szerezni a fővárosiak, így meglógtak a vendéglátók négy góllal. A végjátékban igyekezett szorossá tenni a meccset a Vasas, ám ez nem sikerült nekik, győzött tehát az Orosháza.

 

Második félidei játékának köszönhetően megérdemelten győzött az ONKC, akik az utolsó 20 percben mindössze 5 gólt engedélyeztek fővárosi riválisuknak, ez pedig 2 pontot ért ezen az estén. Folyatás vasárnap, Szegeden.    

 

Orosháza, 500 néző.

Vezette: Dudás, Serfőző dr.

 

Orosházi NKC: TERENYI – Elhardt 4 (1), Farkas 2, Raffai-Such 2, Gerzsényi 3, DOMOKOS 11 (2), Ravasz 2.

Csere: Antal, Szász 2.

Edző: Száva Flórián.

 

A Vasas legjobb dobói: Krizsán és Tóth 6-6 góllal.

Edző: Varga Márta

 

Kiállítások: 6, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 4/3, ill. 3/3.

 .
SZUPERINFO.HU