2016.11.2 14:59; Frissítve: 2016.11.2 14:59


„Engedd, hogy megszólítson!”

„Engedd, hogy megszólítson!”
Nagy volt a sürgés-forgás az Előd utcai iskolában a hitújítás havának utolsó péntekjén. Hetek, hónapok óta készülődnek az intézményhez kötődők a reformáció ünneplésére.
hiba beküldése

Az orosháziak értelmezésében az idei alkalom sajátos: nyitánya a szellemi-lelki megújulás 500. évfordulójához kötődő eseménysornak. A diákokat, az alma materbe visszalátogatókat és a felnőtt támogatókat ennek jegyében színes programok várták október 28-án. Hatodik alkalommal futottak kicsik és nagyok a református és az evangélikus templom között jelképes 1517 métert, majd a gyülekezet és az Európa pékség jóvoltából” früstököltek, libazsíros cipóval és „vereshajmával”. Alsósokat, felsősöket lenyűgözte, hogy élőképüket drónnal örökítették meg. A „REFORMÁCIÓ 499” szöveg a „Legyetek felkiáltójellé” feliratú, színes pólókba öltözött gyerekek csodálatraméltó összjátéka révén formálódott „REFORMÁCIÓ 500” jelmondattá.

A korábban meghirdetett tollforgató, rajz, kézműves és PPT pályázat eredményhirdetésén megtelt az iskola díszterme. A kisebbek tevékenykedésének mottója: „…én és az én házam népe az Urat szolgáljuk!” Az általuk hajtogatott papírházikókra került önarcképük, családtagjaik ábrázolása, hogy mindebből utcájukat, majd városunkat is megformálhassák. Voltak, akik a debreceni református kollégiumról hallgattak előadást, mások a reformációhoz kötődők életútjával ismerkedtek. Míg az udvaron óriási aszfaltkép készült, az „Ép testben ép lélekre” törekvők mozgásos játékainak is jutott hely. Az egyik teremben a Luther című filmet nézték az érdeklődők, máshonnan a városi akadályversenyre indultak.

A nap zárásaként az iskola előtt szívhez szóló, okos gondolatokat fontak csokorba 2016 diákjai a 95 tételről, a reformáció és a hit lényegéről. Közöttük: „…használd mindenre, hogy legyen jobb, ahol élsz, a négy varázsigét… sajnálom, bocsáss meg, köszönöm, szeretlek.”

Forrás és fotó: református iskola

 További hírek a Állatvilág kategóriából
Megfejtették a súlyosan veszélyeztetett szumátrai orrszarvú genomját
Cincinnati - Megfejtették a szumátrai orrszarvú, a Föld egyik leginkább veszélyeztetett emlősének genomját. A [...] tovább »
Állatritkaságok a cívisvárosban
Debrecen - Gyarapítani szeretnék a veszélyben lévő fajok állományát. tovább »
Jótékonysági naptárral segít a DVTK
Miskolc - Jótékonysági falinaptár készült, amelyen a DVTK sportolói mellett ismert szurkolók, valamint gazdára [...] tovább »
Szerencsés volt advent második vasárnapja
Kemecse, Demecser - A legtöbb horgász már eltette a horgászbotokat abban a reményben, hogy talán minél hamarabb [...] tovább »
Fotók: 15 bizonyíték, hogy a macskák odavannak a betlehemért
Azt már tudjuk, hogy a cicusok szeretik az karácsonyi ünnepeket, hiszen rengeteg kép készült arról, hogy [...] tovább »
Szívszorító látvány a balesetben elhunyt gazdájára váró kutya
Apostag - Szomorú pillanatokat sikerült lencsevégre kapnia az MTI fotósának a Bács-Kiskun megyei halálos baleset [...] tovább »
Még több kategóriábol »

Sporthírek
Újabb DEAC-siker, a pécsieket is legyőzték
Debrecen - A jó formában lévő Pécs együttesét fogadta pénteken a DEAC. tovább »
Férfi kosárlabda NB I – Kikapott Szombathelyen a listavezető
Budapest/Szombathely - A listavezető Szolnok 18 pontos vereséget szenvedett a második helyen álló Szombathely [...] tovább »
Medgyesi Fruzsina 2., Tóth Ivett 4. helyen áll a Négy nemzet műkorcsolya-bajnokságon
Budapest/Kassa - Medgyesi Fruzsina a második, Tóth Ivett a negyedik helyen áll a kassai Négy nemzet [...] tovább »
Férfi vízilabda ob I – Könnyed FTC-siker Kaposvárott
Budapest - Gond nélkül, könnyed játékkal győzött az FTC tíz góllal Kaposvárott a férfi vízilabda ob I 1. [...] tovább »
Jégkorong Erste Liga – Hét másodperc hiányzott a fehérvári pontszerzéshez
Budapest - A vendég brassói csapat hét másodperccel a vége előtt ütött góllal nyert 4-3-ra a Fehérvári [...] tovább »
Jégkorong Erste Liga – Hosszabbításban nyert a Csíkszereda
Budapest - A Csíkszereda hosszabbítás után nyert a Ferencváros vendégeként a jégkorong Erste Liga pénteki [...] tovább »
Még több kategóriábol »

BelépésElfelejtetted a jelszavad?
Új felhasználó regisztrálása