2016.11.2 14:59; Frissítve: 2016.11.2 14:59


„Engedd, hogy megszólítson!”

„Engedd, hogy megszólítson!”
Nagy volt a sürgés-forgás az Előd utcai iskolában a hitújítás havának utolsó péntekjén. Hetek, hónapok óta készülődnek az intézményhez kötődők a reformáció ünneplésére.
hiba beküldése

Az orosháziak értelmezésében az idei alkalom sajátos: nyitánya a szellemi-lelki megújulás 500. évfordulójához kötődő eseménysornak. A diákokat, az alma materbe visszalátogatókat és a felnőtt támogatókat ennek jegyében színes programok várták október 28-án. Hatodik alkalommal futottak kicsik és nagyok a református és az evangélikus templom között jelképes 1517 métert, majd a gyülekezet és az Európa pékség jóvoltából” früstököltek, libazsíros cipóval és „vereshajmával”. Alsósokat, felsősöket lenyűgözte, hogy élőképüket drónnal örökítették meg. A „REFORMÁCIÓ 499” szöveg a „Legyetek felkiáltójellé” feliratú, színes pólókba öltözött gyerekek csodálatraméltó összjátéka révén formálódott „REFORMÁCIÓ 500” jelmondattá.

A korábban meghirdetett tollforgató, rajz, kézműves és PPT pályázat eredményhirdetésén megtelt az iskola díszterme. A kisebbek tevékenykedésének mottója: „…én és az én házam népe az Urat szolgáljuk!” Az általuk hajtogatott papírházikókra került önarcképük, családtagjaik ábrázolása, hogy mindebből utcájukat, majd városunkat is megformálhassák. Voltak, akik a debreceni református kollégiumról hallgattak előadást, mások a reformációhoz kötődők életútjával ismerkedtek. Míg az udvaron óriási aszfaltkép készült, az „Ép testben ép lélekre” törekvők mozgásos játékainak is jutott hely. Az egyik teremben a Luther című filmet nézték az érdeklődők, máshonnan a városi akadályversenyre indultak.

A nap zárásaként az iskola előtt szívhez szóló, okos gondolatokat fontak csokorba 2016 diákjai a 95 tételről, a reformáció és a hit lényegéről. Közöttük: „…használd mindenre, hogy legyen jobb, ahol élsz, a négy varázsigét… sajnálom, bocsáss meg, köszönöm, szeretlek.”

Forrás és fotó: református iskola

 További hírek a Életmód kategóriából
Minden korban előnyös letenni a cigarettát
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A füstölgésről való leszokás növeli a hosszú távú túlélés esélyét. tovább »
Nézzük meg, mit (v)eszünk! – Itt a húsvéti sonkahatározó!
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Háztartásonként 2,4 kiló sonka fogy húsvétkor. tovább »
Ajánlatok az utazás szerelmeseinek Debrecenben
Debrecen - Az utazásé és az autócsodáké lesz a főszerep a Nagyerdőn a hétvégén. tovább »
Napi horoszkóp – 2018. március 24.
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Tekintse meg, hogy mit jósolnak mára a csillagok! Napi horoszkóp a 12 csillagjegy [...] tovább »
Timelapse videó mutatja, hogyan nő vissza 1 év alatt a leborotvált haj
Egy pár jótékonysági céllal leborotválta a haját, majd úgy döntöttek timelapse-videót készítenek arról, [...] tovább »
Babonás szupersztárok
Fekete macska, 13-as szám, létra... sok babona létezik a világon. Néhányan hisznek bennük, mások nevetségesnek [...] tovább »
Még több kategóriábol »

Sporthírek
Női kézilabda NB I – Válogatott érkezők és távozók Dunaújvárosban
Budapest - Négy kézilabdázó elhagyja a női NB I-ben szereplő Dunaújvárosi Kohász KA csapatát, de már három [...] tovább »
Fatum-Nyíregyháza – Előny itt, teher ott
Nyíregyháza - Az életéért küzdő Vasas vár hétfőn a Fatumra, amely győzelem esetén kiharcolja az [...] tovább »
Miami tenisztorna – Babos Tímea kikapott Jelena Ostapenkótól
Miami - Babos Tímea két szoros szettben kikapott a hatodik kiemelt lett Jelena Ostapenkótól a Miamiban zajló [...] tovább »
Loki: kettő jön, kettő megy
Debrecen - Lajtos Nóra és Sirián Szederke távozik, míg Bulath Anita, valamint Oguntuye Viktória Debrecenben folytatja. tovább »
Rá sem lehetett ismerni a MEAFC-ra
Miskolc - A győriek idei első idegenbeli győzelmüket aratták a Körcsarnokban. tovább »
A sereghajtó otthonában a Phoenix KK
Tiszaújváros - A férfi kosárlabda NB I/B Zöld csoportjának 23. fordulójában Budapesten lpé pályára a [...] tovább »
Még több kategóriábol »

BelépésElfelejtetted a jelszavad?
Új felhasználó regisztrálása