2017.04.19 13:55; Frissítve: 2017.04.19 13:55


Eredményesen angolul az Előd utcai iskolában

Eredményesen angolul az Előd utcai iskolában
Az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 7. osztályos tanulója, Alzubi Fatima kitűnő tanulmányi eredményei mellett angol nyelvből is jelentős sikereket tudhat magáénak. A TELC megyei angol versenyen 2. helyezett lett.
hiba beküldése

Eredményének értékét emeli, hogy azt nem saját korosztályában, hanem a nyolcadikosok között indulva érte el. A Városi-körzeti angol szóbeli versenyen Fatima bizonyult a legjobbnak, ahogyan a Területi idegen nyelvi versenyen is. Ezeken a megmérettetéseken is nyolcadikos tanulókat utasított maga mögé. Az országos angol tanulmányi verseny megyei fordulóján elért eredménye alapján meghívták az országos döntőbe. Kitartását, szorgalmát ismerve az iskola apraja, nagyja eredményes felkészülést kíván neki. A református iskola hetedikes diákja más országos tanulmányi versenyeknek is állandó résztvevője: sorukban a Bendegúz akadémiának és az ELC versenynek. Utóbbin az angol nyelven olvasott könyvhöz kapcsolódó feladatokon túl nyelvtani és ország ismereti kérdésekre is válaszolnia kellett.

Az intézmény számos tanulója biztos nyelvismerettel kommunikál nemzetközi projektekben és igen eredményes az angol nyelvi megmérettetéseken. Legutóbb a TELC megyei angol versenyen Mokcsay Réka 8. osztályos tanuló 6. helyezett lett. A Városi-körzeti angol szóbeli versenyen Lászlótelki Lilla a nyolcadikosok között második, Murzsicz Márton a hetedikesek között második, Stoeng Björn a hatodikosok kategóriájában harmadik helyezést szerzett. A Területi idegen nyelvi versenyen Sinkó Máté a hetedikesek, Vizi Adrienn a hatodikosok között lett harmadik. Molnár Marcella két tanítási nyelvű kategóriában ért el második helyezést a hatodikosok versenyén.

Az orosházi két tanítási nyelvű iskolában a diákok nyelvtudásához az idegen anyanyelvű tanárok órái és az angol nyelvű projektek is pótolhatatlan adalékok.

 

Forrás, fotó: református iskola
BelépésElfelejtetted a jelszavad?
Új felhasználó regisztrálása