2017.02.3 10:19; Frissítve: 2017.02.3 10:19


„Ha szeretet nincs bennem, Mit sem érek…”

„Ha szeretet nincs bennem, Mit sem érek…”
  Az orosházi református iskola is kapcsolódott a Bibliaolvasó Naphoz, melynek kezdeményezője az 1538-tól működő Debreceni Református Kollégium. A világ protestánsai idén ünneplik a reformáció, azaz keresztyén hit megújulása kezdetének 500. évfordulóját.

A Reformáció Emlékévének nyitányával január 31-én reggel 8 órakor indította hetvennél is több Kárpát-medencei magyar református oktatási intézmény a Bibliaolvasó Napot.

A szervezők körlevelének megismerése után mi, orosháziak is megemlékeztünk a reformáció és egyházunk jeleseiről, a hitújítás kulturális hatásairól. Elhangzott Pál apostol korinthusiaknak írott első leveléből a Szeretethimnusz. Az iskola osztályaiban együtt olvastuk az ószövetségi és újszövetségi bibliai passzusokat. Felemelő, hogy közben lélekben is összehangolódhattunk a Kárpát-medence magyarlakta protestáns vidékei diákságával.

Az előttünk álló hónapok programsorozatai segítenek még szorosabbra fűzni kapcsolatainkat protestáns Testvéreinkkel. Hitben, reményben, szeretetben.

Németh Zoltán

tanár

hiba beküldéseorosháza.
SZUPERINFO.HU
BelépésElfelejtetted a jelszavad?
Új felhasználó regisztrálása