Kerékpáros rendőrök Dél-Békésben

Kerékpáros rendőrök Dél-Békésben
Medgyesegyháza Város, valamint Pusztaottlaka Község Önkormányzatának Képviselő-testülete speciálisan felszerelt kerékpárok beszerzésére adott támogatást a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányságnak.

A kistérség közbiztonságának további javítása érdekében összesen négy kerékpár segíti 2013. április 19-étől a szolgálatellátást.

 

A jó időjárás beköszöntével a Dél-Békési Kistérségben, de elsősorban a Medgyesegyházi Rendőrőrs illetékességi területén, valamint Mezőkovácsházán lesznek láthatóak a kerékpáros rendőrök, akik a közrend, a közbiztonság és a közlekedésbiztonság további javításán dolgoznak.
A Dél-Békési Kistérségben sokan közlekednek naponta kerékpárral, ebből kifolyólag a személyi sérüléssel járó közlekedési baleseteket tekintve gyakran jelennek meg okozóként a kerékpárosok. A megyénkben új típusú rendőri szolgálat célja a jogsértések felderítésén, tetten érésén túl a kerékpárokat használók szabályos közlekedésre nevelése.
A kerékpáros rendőrök felszerelése megegyezik az áltanos járőrszolgálati felszereléssel, azonban az öltözetük attól eltérő. „Rendőrség” felirattal ellátott fehér színű rövid ujjú pólót viselnek, rendfokozati jelzéssel, szolgálati jelvénnyel, névkitűzővel, állománybeli hovatartozásukat jelző ékítménnyel. A szolgálati öltözet további specialitását a fekete, szintén „Rendőrség” felirattal ellátott térdnadrág és a kerékpáros védősisak adja.
A kerékpárokat a battonyai Mirakel Bike Bt. állította össze, a dekorációt pedig az orosházi Media Solutions Indexmedia Kft. tervezte és készítette el.

 

Forrás: Police.huorosháza.
SZUPERINFO.HU