Országos elődöntőben a Hódmezővásárhelyi LKC U8-as csapata

Akt.:
Országos elődöntőben a Hódmezővásárhelyi LKC U8-as csapata
Március 10.-én, vasárnap a Hódtói Sportcsarnokban került megrendezésre az Erima Országos Kézilabda Gyermekbajnokság leány U8 (2004) korosztály Badó László Régió Döntő. A hat csapat részvételével zajló regionális verseny tétje a bajnokság Országos Elődöntőjébe való továbbjutás kiharcolása volt Csongrád és Bács Kiskun megye legerősebb csapatai számára.

A Dobra Ildikó által edzett HLKC korosztályos csapatában számos fiatalabb, 2005-ös születésű játékos is szerepelt, így már a megyei továbbjutás is megsüvegelendő eredmény volt. A lányok azonban a Régió Döntőben ragyogó teljesítménnyel szerepeltek, és első helyen harcolták ki a továbbjutást, ezzel már első versenyévükben kiemelkedő eredményt sikerült elérniük.

 

Az első mérkőzésen ugyan balszerencsés körülmények között egygólos vereséget szenvedtünk a Szeged Kiskundorozsma KSE csapatától, azonban ezt követően nem volt megállás. Az összes többi mérkőzésen meggyőző teljesítménnyel arattunk győzelmet, majd a döntőben visszavágtunk a dorozsmaiaknak, így jogosan járt a vastaps a lányoknak az aranyéremért.

 

Folytatódott tehát Egyesületünk sikeres szereplése a bajnokságban, hiszen U10-es (2002) csapatunk után az U8-as (2004) gárdánk is bejutott a korosztály Országos Elődöntőjébe.

 

 

 

 

 

 

 

A csoport

Szeged KKSE – HLKC 10-9

Kecskeméti Sportiskola – Szeged KKSE 5-20

HLKC – Kecskeméti Sportiskola 12-6

 

Csoport végeredménye:

1. Szeged KKSE

2. HLKC

3. Kecskeméti Sportiskol

 

 

 B csoport

 Gézengúz UKC Kalocsa – Szentesi SI 7-7

 Szentesi SI – Kézilabda Szeged SE 3-8

 Kézilabda Szeged SE – Gézengúz UKC Kalocsa 13-8

 Csoport végeredménye:

 1. Kézilabda Szeged SE

 2. Gézengúz UKC Kalocsa

 3. Szentesi SI

 

 Elődöntők:

 Szeged KKSE – Gézengúz UKC Kalocsa 17-10

 Kézilabda Szeged SE – HLKC 6-12

 

Helyosztók:

 5. helyért Kecskeméti Sportiskola – Szentesi SI 17-4

 3. helyért Kézilabda Szeged SE – Gézengúz UKC Kalocsa 15-5

1. helyért HLKC – Szeged KKSE 12-10

 

 

 

 

 

 

 

 

Végeredmény:

 1. Hódmezővásárhelyi LKC

 2. Szeged KKSE

 3. Kézilabda Szeged SE

4. Gézengúz UKC Kalocsa

 5. Kecskeméti Sportiskola

 6. Szentesi SI

 

A csapat tagjai: Földesi Dorottya, Fogl Zengő, Aranyi Vivien, Bugnó Gréta, Prikler Borbála, Miklós Imola, Petróczy Sára, Kandó Sára

 

Dobra Ildikó edző: “Hatalmas sikert ért el csapatom a vasárnap, hiszen az elődöntőben az egyik, a döntőben a másik Csongrád megyei riválisunkat győztük le. Az SZKKSE ellen a döntőben az aranyéremért hatalmas csata volt, hiszen a csoportmérkőzésen nagy balszerencsével, 1 góllal alul maradtunk ellenük, így duplán akartuk a győzelmet. Nagyon nagyon büszke vagyok a csapatomra, akaraterőből és küzdeni tudásból sokan tanulhatnának ezektől a 7-8 éves lányoktól!”

 

A bajnokság folytatásában az Országos Elődöntők (Kelet-1, Kelet-2, Nyugat-1, Nyugat-2) kerül lebonyolításra 4×6 csapat részvételével, csapatunk a a Kelet 2 Elődöntőbe került az alábbi csapatokkal:

 

Adorján János Régió (Budapest) 1. helyezettje

 

Adorján János Régió (Budapest) 3. helyezettje

 

Sterbinszky Amália Régió (Békés – Hajdú-Bihar – Jász-Nagykun Szolnok) 2. helyezettje

 

Kulcsár Anita (Borsod-Abaúj-Zemplén – Heves – Szabolcs-Szatmár-Bereg) 2. helyezettje

 

Kézilabda Szeged SE

 

Hódmezővásárhelyi LKC

 

Az Országos Elődöntőkből 2-2 csapat jut be a Országos Döntőbe, ami 2013. május 31-június 2. között kerül megrendezésre..
SZUPERINFO.HU