Összejöhet a nyíregyházi válogatott

Akt.:
Balogh Béla, Kőhalmi Richárd és Sitku Ernő megállapodása nagy hatással lehet a nyíregyházi kosárlabdaéletre
Balogh Béla, Kőhalmi Richárd és Sitku Ernő megállapodása nagy hatással lehet a nyíregyházi kosárlabdaéletre - © Fotó: A szerző
Nyíregyháza – A Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft., a Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. és a Nyíregyházi Kosárlabdát Szeretők Közhasznú Egyesületének (NyíKSE) képviselői hétfőn sajtótájékoztató keretein belül beszéltek a sportszervezetek között létrejött megállapodásról.

Ennek értelmében a NyíKSE utánpótlás játékosai közül válogathatnak a másik két szervezet szakemberei, illetve azok a junior korosztályból kiöregedett játékosok, akik nem férnek be a Blue Sharks felnőtt csapatába, azok a NyíKSE-ben folytathatják.

– Az érintett sportszervezetekhez hasonlóan mi is nagy erőfeszítéseket teszünk az utánpótlásnevelésben – mondta Balogh Béla, a NyíKSE elnöke. – Ennek a munkának kapcsolódnia kell egymáshoz és kicsúcsosodnia egy top csapatban, ami jelen esetben a Blue Sharks. A cél az, hogy a három sportszervezet utánpótlás játékosai fejődését mindenkor szem előtt tartva a képességeknek megfelelő helyen tudjuk versenyeztetni a fiatalokat.

Kőhalmi Richárd, a sportcentrum ügyvezetője megjegyezte, Nyíregyházán óriási népszerűségnek örvend a sportág, a szakemberek hatalmas létszámmal dolgozhatnak és a megállapodással arra törekednek, hogy kialakuljon egy nyíregyházi „válogatott”.

– Nagyon örülök, hogy egyre többen egy irányba tartunk és egységes utánpótlást tudunk képviselni – jegyezte meg Sitku Ernő, az Élsport Kft. ügyvezetője. – Mindannyian azt tartjuk a legfontosabbnak, hogy megerősítsük a legmagasabb osztályban szereplő csapatot, és a lehető legmagasabb pozícióban szerepeltessük azt.

MK.
SZUPERINFO.HU