Ötödik alkalommal adtuk otthont a megyei honismereti versenynek

Ötödik alkalommal adtuk otthont a megyei honismereti versenynek
A gróf Széchenyi István Általános Iskola adott otthont az V. Csongrád megyei honismereti versenynek. Városunk és a honismereti versenyek megyei fordulója szinte már egybeforrt, hiszen ötödik éve településünkön rendezik a rangos megmérettetést; az eleinte változó helyszíneken megrendezett verseny három éve a Széchenyiben talált otthonra.


Valamennyiünk kötelessége a hagyományok ápolása, ettől érezhetjük magunkat magyarnak.” – mondta el lapunknak Pál Lászlóné, a Csongrád Megyei Honismereti Egyesület titkára. „Egy ilyen versenyen a gyerekek megismerhetik hagyományainkat, gyökereinket – ettől sokkal gazdagabb lesz személyiségük, gyarapodik műveltségük.”

„Az idei rendezvényre – melynek a témája a család, családi népszokások voltak – tizenhárom csapat nevezett. Évről évre nagyobb az érdeklődést, ezért ha lehetséges, akkor szeretnénk országos szintre is emelni ezt a versenyt.” – árulta el Rostáné Hajdú Erzsébet, a verseny szervezője.

A diákok tudását alaposan próbára tevő vetélkedőn végül csongrádi győzelem született, a Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola „Rügyecske” nevű csapata végzett az első helyen a makói József Attila Gimnázium „Hagymácska”, és a Szeged Rókusi Általános Iskola „Pünkösdi rózsák” nevű csapatai előtt.

Nyugodt szívvel kijelenthetjük, idén is méltó házigazdái voltunk az országosan is elismert rendezvények. A népi hagyományokat bemutató kiállítás, és az egyedülálló iskolamúzeum – melyek szerves részét képezték a versenynek is – valamint a házigazdák kedvessége is hozzájárultak, hogy jövőre is örömmel jöjjenek városunkba a magyarság népi gyökereit ápoló fiatalok.

További fotókért kattintson ide!

– www.csongrad.hu –.
SZUPERINFO.HU