Pálmalevélen a sorsunk?

Pálmalevélen a sorsunk?
Indiában, titkos könyvtárakban féltve őriznek sok millió különleges pálmalevelet, amelyek a ma élő emberek egy részének életútjait tartalmazzák.

Legalábbis ezt állítja az Indiai Pálmalevél-kéziratok Kutatószövetsége, amely azzal a céllal jött létre, hogy segítse felkutatni a hozzá fordulók pálmaleveleit. Közlésük szerint Magyarországon mintegy 162 ezer embernek van pálmalevele valahol a messzi Indiában. A világon eddig 6643 férfi és nő jutott az ősi tudás birtokába. Közéjük tartozik Vámos Erika, a TV2 TestŐr című egészségmagazinjának háziasszonya is, aki három évvel ezelőtt, 2010 tavaszán kezdte kerestetni a pálmalevelét, és most, 2013 márciusában kapta a hírt: megtalálták. Hosszú élet vár rá 

– Azért nem volt ennyire egyszerű a helyzet…
– Valóban, mielőtt ténylegesen felolvasták volna a pálmalevelemet, többször is nekifutottunk a felolvasásnak, mert kiderült, mégsem az én sorsomat tartalmazza az ősi iromány, illetve több tucat levélből kellett az enyémet megtalálni. A többórás felolvasás során egyszerű eldöntendő kérdések megválaszolásával történik a beazonosítás. Illetve ezt megelőzően az ujjlenyomat, az abból kiolvasható, betűkből és számokból álló kód vezetheti el a keresőket az adott levélhez. Nehéz több millióból egyet megtalálni, de szerencsére végül sikerrel jártunk.
– És hogyan jutott el hozzád a tartalma?
– A Pálmalevél Központban olvasta fel egy Indiából érkező „pálmalevél-olvasó szent ember” két tolmács közreműködésével. Az egyik tamil nyelvről fordított angolra, a másik pedig angolról magyarra.
– Mi volt a legmeghökkentőbb, amit megtudtál?
– Az, hogy hány évesen fogok meghalni. Igaz, tudtam, hogy a teljes életutamat hallani fogom, de erre az információra talán mégsem voltam felkészülve. A pálmalevelemen 79 éves koromig zajlik az életem, és most még el sem tudom képzelni, hogy ennek a tudásnak a birtokában hogyan fogom megélni az azt megelőző egy-két évet. Talán jobb lenne, ha ezt addigra elfelejteném.

Átok miatt nem szülhet

– Feltétel nélkül hiszel a látottak és hallottak igazságában?
– Egészségesen szkeptikus ember vagyok, aki mindenre nyitott, de megfelelő távolságból tudja szemlélni az eseményeket. Ez egy jó kaland, mely akár hasznomra is válhat. Azonban tisztában vagyok azzal, hogy aki szán rá egy kis időt, sok mindent megtudhat rólam az internet segítségével. Három év pedig hosszú idő, alapos kutatómunkával összeállítható egy olyan anyag, amely tartalmazza a múltamat és előrevetíti a lehetséges jövőmet. Azonban voltak olyan részletek, amelyeket soha senkinek nem mondtam még el, most mégis visszahallottam.
– Például?
– Például egy álmom, mely heti-kétheti rendszerességgel visszatér. Ebben kígyók – esetleg sárkánygyíkok – között vagyok, ők folyton támadnak, és én nem tudok elszaladni előlük. Azt mondták, egyik előző életemben dél-indiai táncosnő voltam, és kígyókkal végeztem egy konkurens táncosnővel. És találtak magyarázatot arra is, miért nem szülhetek gyermeket. Szerintük táncosnőként annyira féltettem a szépségemet és a karrieremet, hogy valahányszor várandós lettem, olyasmit tettem, amitől elvetéltem. Ezek miatt a tettek miatt sokan megátkoztak, és az átkok pecsételik meg ezt az életemet is.
– Ezt elhiszed?
– Úgy gondolom, felelősséggel kell minden elhangzott információt kezelni. Mindenre fel voltam készülve, amikor bementem. Arra is, hogy nevetek majd rajta, arra is, hogy elgondolkodtat, esetleg megijeszt. Még emésztgetem a történteket, de azt egyáltalán nem tartom valószínűnek, hogy mostantól minden egyes napomat ezen aggódva fogom leélni. Nem is lehetne, és nem is kell. 

külföldre vezet az útja 

– A következő néhány éved hogy fog telni a pálmalevél jóslata szerint?
– Egy év még annyira nehéz lesz, hogy nem cserélne velem senki. Lesz néhány balesetem, és valaki az életemre fog törni. De utána jóra fordul a sorsom. Megismerem a páromat, aki szakmai segítségem is lesz. Vele hamarosan egy kisfiút fogunk együtt nevelni, és a közös hivatásunk területén is kedvezően alakulnak majd az események. Külföldre költözünk, ott halok majd meg igen gazdagon. Érdekes, ezt már sokan mondták, jósolták, ígérték nekem.
– Hogyan töltöd most a napjaidat?
– Dolgozom, és pont annyit foglalkozom ezzel, amennyit jólesik. Vágyom a boldogságra, és nem esik nehezemre bízni egy olyan jóslatban, mely ezt ígéri.

 Budai Klára

 

 .
SZUPERINFO.HU