Paulovics–kiállítás Szatmárnémetiben

Paulovics–kiállítás Szatmárnémetiben
Szatmárnémeti – Ma, 17 órakor, András Gyula színművész nyitja meg Paulovics László 50 év a művészi munkában című kiállítását.

A Szatmárnémetiben született, 1962 és 1985 között, a szatmárnémeti Északi Szinház díszlettervezőjeként tevékenykedő festő–grafikus nem ismeretlen a festészetet és grafikát kedvelők számára. A jelenleg Szentendrén élő művész szülővárosában évente kétszer rendez egyéni tárlatot. Legújabb kiáállítását ma délután 17 órakor, a szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Házában András Gyula színművész nyílitja meg 50 év a művészi munkában címmel. Ez alkalommal a művész 48 munkáját állítja ki (38 festmént és 10 grafika).

Régi és új képek

— A kiállítás anyaga az 1962–től napjainkig készült művekből vannak válogatva — nyilatkozta lapunk számára Paulovics László tegnap, miután megérkezett képeivel a kiállítás színhelyére. — Azt szerettem volna, ha ezen a kiállításon ott lehettek volna azok a képek, amelyeket végignézve a műértő közönség érzékelhette volna művészi pályafutásomat. Ez csak akkor lett volna megvalósítható, ha lenne Szatmárnémetiben egy olyan kiállító–terem, ahol 120 képnek is adni. Méreteik miatt nem hozhattam el az 1973–tól készült agresszív témájú sorozatom, a 22 képből álló D 43–as sorozatom és a 8 darabból álló 1956–os sorozatom. Itt vannak azonban azok a kompozícióim, amelyeket az utóbbi hónapokban készítettem. Remélem sokakat fog érdekelni a Párkák, a Bachus mosolya és az utolsó vacsora című munkám. Az utolsó vacsora szatmárnémeti alkotóműhelyemben akkor készült, amikor már biztos volt, hogy elhagyom az országot. Hoztam magammal egy újabb Gellért Sándorról készült képet, hiszen a Gellért–képeket mindig keresik..
SZUPERINFO.HU