Példás összefogás

Példás összefogás
Enyingen és Siófokon is összefogtak a bajbajutottak érdekében. Enying így ünnepelt (írta a megyei sajtó): traktorral, törődéssel, jó szóval.

A „téli álmukat alvó” gazdák az első jelre ugrottak, és gépeikkel huszonnégy órán keresztül húzták ki hóból-árokból a megrekedteket, mentették a menthetőt, közben családtagjaik már a konyhán tüsténkedtek, meleg itallal, étellel várták a pórul jártakat. Ahogy már látszott, hogy egyre nagyobb a baj, úgy nőtt a segítők száma. Az adományok gyűjtésében oroszlánrészt vállalt a református egyház. Hihetetlen, hogy megtörtént egyetlen felhívás a közösségi oldalon, és ezt követően meg sem álltak a felajánlások, folyamatosan csengtek a telefonok: tej, tojás, cukor, tészta, sütemények, zsír, vaj, lekvár, konzervek, kolbász, szalonna, mindenféle élelmiszer, elképesztő mennyiségben. Ötszáz körüli ember egy nem is olyan kicsiny falu teljes lakossága, akikről tisztességgel gondoskodni kellett.

Megnyílt az állami iskola, a művelődési ház, végül már a református iskola is fogadott bajbajutott utazókat. A kisgyermekesek családoknál nyertek elhelyezést-

Négyszáz bajbajutott polgáron segített a Somogy megyei TISZK két intézménye a múlt hét csütörtökén és péntekén – összegzett Szamosi Lóránt TISZK-főigazgató. – Katasztrófahelyzetben, mint amilyen a mostani is volt, a közintézmények, elsősorban az iskolák a kijelölt melegedőhelyek, átmeneti szállások. Siófokon a Baross és Krúdy középiskola. Kollégáim helytállása a két nap során kivívta többek között a katasztrófa-védelmi szervek elismerését is. Megható és példamutató volt a sok felajánlás: siófoki családok, vállalkozások, magánszemélyek étellel és szálláshellyel segítettek önzetlenül..
SZUPERINFO.HU