Pelso tárlat Keszthelyen

Pelso tárlat Keszthelyen
Május 25-én 15 órakor nyitják meg Keszthelyen a Balatoni Múzeumban a Pelso IX. Országos Kerámia és Gobelin Biennálét.


A közgyűjteménytár időszakos kiállításai sorában nyaranta immár hagyományosan visszatérő bemutató a turisztikai szezon egyik kiemelkedő képzőművészeti rendezvénye. Az intézmény a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületével, valamint a Képző- és Iparművészek Szövetségével karöltve szervezi a tárlatot. Az alkotások erre az alkalomra kiírt pályázatra készültek, amit a szervezők „A római limes a Duna mentén” címmel hirdettek meg a két évvel ezelőtti Pelso kiállítás megnyitóján.
A Balaton latin elnevezését viselő monumentális kiállításon mintegy 80 alkotó szerepel, köztük jelentős létszámmal vesznek részt a Magyar Kárpitművészek Egyesületének tagjai. A rendezvény létrejöttét a művészeti közösségek mellett támogatta kormányzati részről az Emberi Erőforrás Minisztérium, a Balaton Fejlesztési Tanács, továbbá Zala megye és Keszthely város önkormányzata. A látnivalók Gopcsa Katalin művészettörténész rendezésében kerülnek közönség elé. Szponzori képviseletben Zala megye részéről Manninger Jenő országgyűlési képviselő, a megyegyűlés elnöke, a városvezetés nevében Ruzsics Ferenc polgármester, házigazdaként pedig Havasi Bálint múzeumigazgató mond köszöntőt. A kiállítást dr. Müller Róbert régész, nyugalmazott múzeumigazgató nyitja meg. Ezzel együtt kerül sor a munkák értékelésére és díjátadásokra is.
A tárlat szeptember 16-ig látogatható a múzeum nyitvatartási ideje alatt, hétfői napok kivételével 10-18 óra között. H.Á..
SZUPERINFO.HU