Pénzbüntetést kapott a Loki

Akt.:
Pénzbüntetést kapott a Loki
© Fotó: Derencényi István
Debrecen – Másfélmillió forintra büntette a Debreceni VSC-t a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága csütörtöki ülésén.

Az indoklás szerint a hajdúsági klub szurkolói – visszaesőként – jelentős mennyiségű pirotechnikai eszközt vittek be, majd használtak múlt szombaton a Ferencváros elleni mérkőzés alatt, és az ellenfelet is szidalmazták.

A találkozó kapcsán az MLSZ a Ferencvárost is megbüntette: a fővárosi klubnak 200 ezer forintot kell befizetnie “szurkolóinak minimális mennyiségű pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, valamint másokat megbotránkoztató magatartásáért”.

Szurkolói viselkedése miatt ugyancsak 200 ezer forintot kell fizetnie a Budapest Honvédnak.

A fegyelmi bizottság még a keddi ülésén egy bajnoki találkozóra eltiltotta Herczeg Andrást, a Debreceni VSC vezetőedzőjét.

– MTI –


A hírre dr. Papp László, Debrecen polgármestere Facebook-oldalán így reagált:

“Csak azért is: Hajrá, Debrecen! Hajrá, Loki! A legutóbbi, Ferencváros elleni bajnokin újra fantasztikus hangulatú mérkőzés volt a Nagyerdei Stadionban. Ez így volt jó. Szerintem.

Az MLSZ szerint nem. Ha az MLSZ azt gondolja, hogy egy rekord nézőszámú mérkőzést rekord összegű büntetés kell, hogy kövessen, akkor téved. Szerintem.

Érdemes lenne már az MLSZ vezetőinek – az elmúlt évek távlatában – elgondolkodniuk azon, hogy az, amit a szurkolókkal és a szurkolók miatt a klubokkal művelnek, szolgálja-e a magyar futball érdekét! Szerintem nem!!!

Amíg nem sikerül a lelátókat megtölteni, addig a magyar futball sem fog kitörni a jelenlegi helyzetéből. Az, hogy a stadionok üresek, annak csak egyik oka az, ami a pályán történik, a másik az, ahogyan a szövetség viszonyul a szurkolókhoz.

Úgyhogy kedves debreceni drukkerek, minden úgy volt jó, minden úgy volt szép, ahogy az a múlt szombaton történt. Csak így tovább!!!”.
SZUPERINFO.HU