Videó: Rákkeltő lehet a műfüves pálya?

Videó: Rákkeltő lehet a műfüves pálya?

Rákot okozhat a műfüves focipályákon használt gumigranulátum, Hollandiában két futballklub is bejelentette, hogy a gyerekek nem játszhatnak többé a műfüves pályáikon, mert egyes kutatások szerint azok rákkeltőek lehetnek.
tovább »
Időjárás-jelentés - 2016. december 6.

Időjárás-jelentés - 2016. december 6.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.
tovább »
Kigyulladt egy ház a II. kerületben, egy nő meghalt

Kigyulladt egy ház a II. kerületben, egy nő meghalt

Budapest - Meghalt egy idős nő egy kigyulladt házban a főváros II. kerületében, a Ferenchegyi úton kedden - tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.
tovább »
Videó: Drift a körforgalomban - Szórakozott az autós, nem sokon múlt a baleset

Videó: Drift a körforgalomban - Szórakozott az autós, nem sokon múlt a baleset

Dunakeszi - A körforgalom királyának hihette magát egy BMW-s. Dunakeszin a csúcsforgalomban csúszkált kocsijával körbe-körbe egy körforgalomban. A felvételt egy másik autós készítette fedélzeti kamerával.
tovább »

PISA-felmérés - Soha nem teljesítettek még ilyen rosszul a magyar diákok

PISA-felmérés - Soha nem teljesítettek még ilyen rosszul a magyar diákok

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Tovább rontott Magyarország a diákok felkészültségét és az oktatási rendszer állapotát mérő PISA-teszten. A tavaly megírt tesztek most nyilvánossá váló eredményei szerint a hátrányos helyzetű diákok nagy bajban vannak Magyarországon, az ország pedig több szempontból is a leggyorsabban leszakadó országok közé került. Albert Ákos cikke az Abcúgon.
tovább »
PISA-felmérés - Palkovics: a lexikális tudás- és a kompetencia fejlesztése egyaránt fontos

PISA-felmérés - Palkovics: a lexikális tudás- és a kompetencia fejlesztése egyaránt fontos

Budapest - A lexikális tudás- és a kompetenciafejlesztése egyaránt fontos - emelte ki az oktatási államtitkár a kedden nyilvánosságra hozott nemzetközi és hazai oktatási méréseket kommentálva az MTI-nek.
tovább »

GKI: átlagosan 8 százalékos jövő évi béremelést terveztek a cégek novemberben

Budapest - Átlagosan 8 százalékos jövő évi béremelést terveztek a cégek novemberben - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. kedden a vállalkozások körében végzett felmérése alapján az MTI-vel.
tovább »

A GVH 90 millió forintra bírságolta a Vodafone-t

Budapest - A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 90 millió forintra bírságolta a Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zrt.-t (Vodafone), mert jogsértő volt a Vodafone Family tavalyi reklámfilmje - közölte a GVH kedden az MTI-vel.
tovább »

A kórházak nagy része megkapta a konszolidációs támogatást

Budapest - A kórházak jelentős részének számlájára megérkezett a lejárt adósságok fedezetéül szolgáló konszolidációs támogatás kedden - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma az MTI-vel.
tovább »

Asztalitenisz Top 12 - A címvédő nem jutott be az elődöntőbe

Budapest - A férfiaknál címvédő Kosiba Dániel nem jutott be elődöntőbe az asztaliteniszezők Top 12 bajnokságán, az ob utáni legfontosabb hazai egyéni versenyen. A nőknél is új bajnokot avatnak majd, miután a tavaly győztes Madarász Dóra nem indult a viadalon.
tovább »

Deutsch: 2018 végére megvalósul a Szupergyors internet program

Zalaegerszeg - A Szupergyors internet program keretében 2018 végére az ország valamennyi településére eljut a legalább másodpercenkénti 30 megabit adatátviteli sebességű, szupergyors internetszolgáltatás - közölte a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos a kedden Zalaegerszegen tartott konzultáción.
tovább »

Hivatali visszaélés gyanúja miatt indított nyomozást az ORÖ-nél a BRFK

Budapest - Hivatali visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) luxusautó-beszerzése ügyében.
tovább »

NFM: az éves autópálya-matricák már elővételben is vásárolhatók, az árak nem változnak

Budapest - Az idén először új kényelmi szolgáltatásként már az érvényességi idő kezdete előtt, december 8-tól, csütörtöktől megvásárolhatók a következő évre szóló országos és megyei e-matricák - jelentette be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára kedden Budapesten sajtótájékoztatón. A tárca közleménye szerint az árak nem változnak 2017-re.
tovább »

Budapest Park: jövőre jön Marilyn Manson és Parov Stelar is

Budapest - Nyolc év után jövő júliusban ismét koncertet ad Magyarországon Marilyn Manson. Az amerikai sztár a Budapest Parkban lép fel 2017-ben, akárcsak az osztrák Parov Stelar, aki egy év után május 13-án tér vissza.
tovább »
PISA-felmérés - Oktatási Hivatal: erős tantervi tudás, de azt a diákok iskolán kívül nem tudnak kamatoztatni

PISA-felmérés - Oktatási Hivatal: erős tantervi tudás, de azt a diákok iskolán kívül nem tudnak kamatoztatni

Budapest - A negyedik és nyolcadik osztályos magyar diákok nemzetközi szinten is kiemelkedő, erős "tantervi jellegű" tudással bírnak, ugyanakkor ezeket az alapokat a 15 évesek nem tudják a nem iskolai kontextusokat modellező digitális PISA-feladatokban kamatoztatni - többek között ez állapítható meg a PISA, a TIMSS nemzetközi és az országos kompetenciamérések legfrissebb adataiból, amelyeket kedden, köznevelési konferencián ismertettek Budapesten.
tovább »
PISA-felmérés - Alacsonyabb a magyar diákok teljesítménye az OECD-átlagnál

PISA-felmérés - Alacsonyabb a magyar diákok teljesítménye az OECD-átlagnál

Brüsszel - Romlott a magyar diákok teljesítménye az utóbbi években, a szövegértés és a természettudományok területén gyengébb, matematikában pedig ugyanolyan eredményeket értek el a tanulók, mint 2012-ben - derült ki az iskolások képességeit összegző, nemzetközi teljesítménymérési program (PISA) 2015-ös felméréséből, amelyet kedden tett közzé az Európai Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD).
tovább »

Szakértő: minden második magyarnak korlátozott az egészségértése

Budapest - Minden második magyar embernek korlátozott az úgynevezett egészségértése egy nemzetközi felmérés szerint - mondta a Semmelweis Egyetem Klinikai Központjának főgyógyszerésze az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.
tovább »

Gyermekorvosok egyesülete: időben be kell oltani a kisgyerekeket rotavírus ellen

Budapest - Időben be kell adatni a rotavírus elleni oltást a kisgyerekeknek - figyelmeztetett a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében. A szúrás nélkül, szájon át adható oltás már 6 hetes kortól alkalmazható, választható a két- vagy háromadagos vakcina.
tovább »

A jegybank kalkulátorral segíti az ünnepi kiadások megtervezését

Budapest - A jegybank háztartási költségvetés-kalkulátorral segíti az ünnepi kiadások megtervezését, a hitel- és lízingválasztó applikációval pedig a piacon elérhető fogyasztási hitelek összehasonlítását - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden az MTI-vel.
tovább »

Külföldi sajtó Magyarországról - The Guardian, Die Zeit

London, Berlin - A magyarországi és az amerikai politikai folyamatokat összevető elemzést közölt véleményrovatában a The Guardian.
tovább »
"Bezzeg az én időmben… - Ez a nevelési forma értelmetlen"

"Bezzeg az én időmben… - Ez a nevelési forma értelmetlen"

Baktalórántháza - A Mikulásnál is jobban vártuk, hogy december elején megérkezzen hozzánk dr. Zacher Gábor toxikológus, a Honvédkórház főorvosa, sürgősségi osztályának vezetője. A remek humorral megáldott szakember az iskolánkban tartott előadásával rávilágított azokra a káros szenvedélyekre, amelyek az ifjúságot fenyegetik.
tovább »

Hét év fegyházat kapott újszülöttje 13 évvel ezelőtti megöléséért egy nő

Tatabánya - Hét év fegyházra ítélt a Tatabányai Törvényszék kedden egy nőt, aki a vád szerint tizenhárom éve megölte hetedikként született gyermekét. Az ítélet nem jogerős.
tovább »

NFM: közel 1000 ingatlantulajdonos sikeresen pályázott az Otthon Melege Programban

Budapest - Közel 1000 ingatlantulajdonos több mint 1,8 milliárd forint értékben nyert vissza nem térítendő támogatást az Otthon Melege Program családi házak korszerűsítésére irányuló alprogramjának első körben benyújtott pályázatai révén - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kedden az MTI-vel.
tovább »

Gyenge évet zártak idén a magyar méhészek

Gyula - Az elmúlt tíz évben ennyire rossz évet még nem zártak a magyar méhészek, közepes alatti termés, alacsony felvásárlási ár és egy, a méheket tizedelő kórokozó terjedése is nehezítette a munkát - nyilatkozta kedden az MTI-nek a Békés Megyei Méhész Egyesület elnöke.
tovább »

OGY - Szigorodnak a munkahelyi balesetek bejelentésének szabályai

Budapest - Szigorította a munkahelyi balesetek bejelentésének szabályait a parlament a foglalkoztatási törvények módosításával kedden, egyúttal kimondta, hogy a közfoglalkoztatottaknak el kell fogadniuk a felajánlott képzéseket.
tovább »

OGY - Új közbeszerzési szabályokat alkotott a parlament

Budapest - A jövőben három ajánlatot kell bekérni az egymillió forintot elérő, ugyanakkor a közbeszerzési értékhatár alatti szerződésekre is - tartalmazza a közbeszerzésekről szóló törvény és az azzal összefüggő egyes jogszabályok kedden elfogadott módosítása.
tovább »
Közel egymilliárdos gazdaságösztönző közlekedésfejlesztés Nyíregyházán

Közel egymilliárdos gazdaságösztönző közlekedésfejlesztés Nyíregyházán

Nyíregyháza - - Közel egymilliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapott a nyíregyházi önkormányzat gazdaságösztönző közlekedésfejlesztésre; a beruházás első szakaszában megvalósult a 4-es, a 41-es, a 36-os és a 38-as számú főút összeköttetését javító útbővítés, az új szakaszokat kedden adták át a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen.
tovább »

Metróbaleset - Tarlós: meg kell várni a vizsgálatok végét, még nem tudni a baleset okát

Budapest - Tarlós István szerint az előzetesen megfogalmazott vélemények helyett meg kell várni a vizsgálatok végét a hétfői metróbaleset ügyében, ugyanis egyelőre felderítetlen az oka.
tovább »
Egy halálos kórral kevesebb

Egy halálos kórral kevesebb

Debrecen - A közös tűt használó vénás drogosok között ma is terjed a Hepatitis C.
tovább »
Hétköznapi mumusok

Hétköznapi mumusok

Én azt hittem, hogy a függőség csak lustaság, kényelem, beleragadás egy szokásba; sőt tiszteletlenség a másikkal szemben, ha nem tudok (akarok) változtatni a rossz (a családot romba döntő) szokáson. Barak Beáta írása.
tovább »
Szörnyű mókuskerékbe került a debreceni néni - Inkább nem eszik, hogy tudjon fizetni

Szörnyű mókuskerékbe került a debreceni néni - Inkább nem eszik, hogy tudjon fizetni

Debrecen - A történet, melyet egy Budapesten élő asszony mesélt el a megyeszékhelyen lakó 80 éves nővéréről, nem egyedi. Utóbbi egyszer engedett egy nagy nyereményt ígérő, különböző kiadványokat, ajándéknak nevezett csecsebecséket küldő cégnek, s attól kezdve bekerült a mókuskerékbe, nem győz fizetni az újabb és újabb küldeményekért. Ennek lett a szenvedélybetege, és nem tud belőle kiszállni – ebben különbözik az átlagtól.
tovább »
Szálló por - Több településen veszélyes vagy egészségtelen a levegő

Szálló por - Több településen veszélyes vagy egészségtelen a levegő

Budapest/Debrecen/Kazincbarcika/Miskolc/Sajószentpéter - Öt településen egészségtelen, kettőn veszélyes a levegő minősége a szálló por (PM10) magas koncentrációja miatt.
tovább »

Halálos gázolás történt a Tolna megyei Bölcskén

Paks - Halálos baleset történt kedd reggel a Tolna megyei Bölcskén - közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.
tovább »

Idősek Tanácsa: a nyugdíjasoknak is egyre jobb a helyzetük

Budapest - Az Idősek Tanácsának tagja szerint lépésről lépésre haladnak, hogy a nyugdíjasoknak is jobb legyen Magyarországon.
tovább »

1956 - Megemlékeztek Povl Bang-Jensen dán diplomatáról az ENSZ-ben

Washington - Az ENSZ-ben megemlékeztek hétfőn Povl Bang-Jensenről, az 1956-os magyar forradalom után létrehozott ENSZ-különbizottság dán diplomatájáról, a magyar ügy szószólójáról.
tovább »
Videó: Motorosok gurultak végig Debrecenen

Videó: Motorosok gurultak végig Debrecenen

Debrecen - Újra megtartotta immár hagyománnyá vált Mikulás-napi motoros felvonulását a Hajdú-Bihari Motorosok Egyesülete hétfő este. A motorosok végiggurultak a cívisváros főbb útjain, végső úti céljuk pedig a Kossuth tér volt. Egyikük felvette az egész gurulást.
tovább »
Beszakadt a föld Nyíregyházán egy markológép alatt

Beszakadt a föld Nyíregyházán egy markológép alatt

Nyíregyháza - Beszakadt a pince egy munkagép alatt kedden, Nyíregyházán, a Bethlen Gábor utca - Mező utca sarkán. Egy épület bontásán dolgozott a markológép, amikor a ház alatti pince beszakadt, a markoló pedig megbillenve a lyuk fogja lett.
tovább »
A másodfok szerint sem lehet választást tartani Érpatakon vasárnap

A másodfok szerint sem lehet választást tartani Érpatakon vasárnap

Érpatak - A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Választási Bizottság (tvb) helybenhagyta az érpataki helyi választási bizottság döntését a december 11-ei időközi választás kiírásának visszavonásáról - közölte a területi választási iroda vezetője, a megyei önkormányzat főjegyzője kedden az MTI-vel.
tovább »
Szemét a lapáton - Azt mondják, ezt csak a 120-as IQ-val rendelkezők tudják megoldani

Szemét a lapáton - Azt mondják, ezt csak a 120-as IQ-val rendelkezők tudják megoldani

Hogy tényleg 120-as IQ kell-e hozzá, nem tudjuk, mindenesetre a megoldás nem adja olyan egyszerűen magát, annyi szent. A feladat: mozdíts el 2 gyufaszálat úgy, hogy a szemét (jelen esetben a pénzérme) lekerüljön a lapátról. A lapát alakja pedig maradjon változatlan.
tovább »
Teli zsák

Teli zsák

Aki jó gyerek volt, ma reggel csak nehezen tudta betuszkolni a lábát a cipőjébe, hiszen tele volt finomságokkal. A Mikulás egész évben csak egy napot dolgozik, akkor viszont van baja bőven! Nem jut mindenkinek piros alma, mogyoró, ráadásul több tonnányi virgácsot kell cipelnie. Száraz Ancsa jegyzete.
tovább »

Teréz körúti robbantás - Több mint 130-an vehettek át elismerést az országos rendőrfőkapitánytól

Budapest - Papp Károly országos rendőrfőkapitány 134 olyan embernek adott át elismerést kiemelkedő munkájáért hétfőn a Rendőrségi Igazgatási Központban, aki részt vett a Teréz körúti robbantó elfogásában - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon.
tovább »

Tervpályázatot írnak ki a Galvani híd megvalósítására

Budapest - Nemzetközi tervpályázatot fognak kiírni a Galvani híd megvalósítására, a pályázat lebonyolításához 441 millió forintot bocsát rendelkezésre a kormány - derül ki a Magyar közlöny hétfői számából.
tovább »
1956 - Két szabadságharcos kapta idén a Petőfi-díjat

1956 - Két szabadságharcos kapta idén a Petőfi-díjat

Budapest - Regéczy-Nagy László és Balás-Piri László, két 1956-os forradalmár kapta idén a közép-európai népek szabadságáért tett egyéni erőfeszítéseket elismerő Petőfi-díjat. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az elismerések hétfői átadásán a budapesti Terror Háza Múzeumban arról beszélt, milyen nehéz lehetett a forradalmároknak évtizedeken keresztül hősnek maradni.
tovább »
Az ember esze megáll: 13-adjára ítélik el az ittasan vezető nyírbátori férfit - Jogsija sincs

Az ember esze megáll: 13-adjára ítélik el az ittasan vezető nyírbátori férfit - Jogsija sincs

Nyírbátor - Megivott 4 sört és fél liter pálinkát, motorost gázolt, majd padláson bujkált a rendőrök elől. A 13. büntetését várhatja az ittasan vezető és balesetet okozó nyírbátori férfi, aki jogosítvánnyal sem rendelkezik
tovább »

Metróbaleset - M1: öten súlyosabba sérültek

Budapest - Senki sem volt életveszélyes állapotban, de öt utas súlyosabban megsérült a hétfő reggeli metróbalesetben; a hatóságok tömegszerencsétlenség miatt indítottak vizsgálatot - hangzott el az M1 aktuális csatorna esti Híradójában.
tovább »

Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Szigetszentmiklós.
SZUPERINFO.HU

BelépésElfelejtetted a jelszavad?
Új felhasználó regisztrálása