Pesten is nyert a Vásárhelyi Kosársuli

Pesten is nyert a Vásárhelyi Kosársuli
Fontos győzelmet szereztek Cziberéék tegnap a fővárosban: 20 ponttal verték a Vasas Akadémia fiataljait. Ezzel továbbra is a harmadik helyen áll a csapat az alsóház 12 együttese közül.

MKB Euroleasing Vasas – EnterHód Vásárhelyi KS 76-96 (16-21, 18-27, 20-27, 22-21)

NB I/B-s felnőtt férfi kosárlabda mérkőzés

Budapest, 30 néző – vezette: Jakab, Menyhárt és Vida

Kosársuli: VEJINOVICS 9, CZIBERE 32/18, MARINKOVIC 28/3, Vas 6/3, Schéda -,

csere – NYILAS 8, Kukla -, Mócsai 6, Szilágyi 2, Utasi -, Czuprák 5

 

A hazai csapat kezdett jobban (6-0), de Czibere pontjaival gyorsan felzárkózott a Vásárhely (6-5). A Vasas két triplát is dobott (14-7), de erre is volt vendégválasz Czibere és Marinkovic révén – és máris a Kosársuli vezetett (14-17). A szerb bedobó rendkívül ponterős volt, és rengeteg lepattanót is szedett, de büntetőből kélptelen volt betalálni. Egy sajnálatos sérülés is történt ebben az időszakban: Kukla bokája – alig egy perc játék alatt – kifordult.

A második negyedet is a fővárosi fiatalok kezdték jobban, két újabb triplával felzárkóztak (24-25). Ezután azonban Nyilas és Mócsai vezérletével egyre jobban működött a Kosársuli zónája, és fokozatosan nőtt a vásárhelyi előny: 28-41, majd 34-48 állt a táblán. Ebben az időszakban minden vásárhelyi dobott kosarat.

Szünet után Vejinovics és Czibere pontjaival gyorsan húsz lett közte (40-61), de újabb három triplával szépítettek a hazaiak. A negyed vége ismét a kék/sárgáké volt: 55-75 állt az eredményjelzőn.

Az utolsó tíz percben mindent megpróbált a Vasas: letámadtak, faultoltak, folyamatosan betörtek. A kosársuli szenvedett, de Marinkovic, Czuprák és Czibere kosaraival sikerült nemcsak nyerni, hanem kereken húsz pont előnyt elkönyvelni. A 76-96-os végeredménynél az 55-114-es IBM pontarány jobban kifejezi a két csapat közti különbséget.

 

dr. Elek András edző: “Nehezebb mérkőzésre számítottam, de Czibere és Marinkovic ponterőssége – valamint a csapatvédekezésünk gyorsan eldöntötte a küzdelmet. Egy nagyon tehetséges fiatalokból álló, jól felkészített együttes ellen szereztünk idegenben értékes győzelmet.”

 

(Dr Elek András)

 .
SZUPERINFO.HU