Petőfi Sándor versben és rajzban

Petőfi Sándor versben és rajzban
Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc ünnepére “hangolva” rendezik meg holnap délután 3 órától a 27. városi és kistérségi Petőfi Sándor szavalóverseny döntőjét Hódmezővásárhelyen, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. A versmondó megmérettetés előtt egy órával hirdetnek eredményt a Petőfi illusztrációs pályázaton. A zsűri által díjazott pályamunkákból kiállítás nyílik a BFMK első emeletén.

Több mint negyedszázados múltra tekint vissza az elmúlt évekig a forradalom “lánglelkű” költőjéről elnevezett vásárhelyi művelődési központ Petőfi-szavalóversenye. Az idei versmondó viadalra 132-en jelentkeztek és három napos előzsűrizést követően alakult ki a holnapi döntő negyven fős mezőnye. A 6 és 94 év közötti szavalók öt kategóriában mérik össze tudásukat; a döntőben egy szabadon választott verssel lépnek fel, a legtöbben természetesen Petőfivel. A szavalóversenyt Cseri Tamás települési képviselő nyitja meg.

 

A szavalóversenyhez hasonló korra és népszerűségre tekint vissza a Petőfi rajz és képzőművészeti pályázat is. Az idén közel háromszáz pályamunkát adtak be a város diákjai, akiknek témaként Petőfi Sándor Tisza című költeményét adták meg a szervezők. A zsűri 32 tanulót díjazott, akiknek munkáiból március 20-ig látható kiállítás a színházterem előterében. A kiállított hatvan alkotás legtöbbje vízfestékkel, illetve temperával készült, de négy kerámia művet is láthatnak a Bessenyeibe ellátogatók. A díjátadó és a kiállítás megnyitója március 14-én, csütörtökön 14 órakor lesz a BFMK-ban.

 .
SZUPERINFO.HU