Pincepiac, pirítós, borklub – Demeter

Demeter Csaba, a Pincepiac alapítója, a hagyomány és az érték megteremtője és támogatója. Fotó: Ebner
Demeter Csaba, a Pincepiac alapítója, a hagyomány és az érték megteremtője és támogatója. Fotó: Ebner
Március 2-án, szombaton újra indul a már tavaly elkezdődött sorozat, melyen szombatonként a Kőlyuk Pincesoron különlegességek várják az oda látogatót a Demeter Pincészetben.

Pincepiac

A Demeter Pincészet tavaly év végén indította szombati rendezvényét, a Pincepiacot – helyi és környékbeli termelők seregszemléjét a pincében és annak környékén. A Pincepiacon helyet biztosítanak minden olyan termelőnek, készítőnek, akinek fontos az alapanyag minősége, a készítési eljárás, és a termék valóban kiváló minősége. Programjuk az egrieknek és a turistáknak ad lehetőséget arra, hogy megismerjék a helyi termékeket. Úgy gondolják, a változatos egri programkínálat mellé egy újabb szolgáltatást biztosítanak azzal, hogy egy helyen megtalálják az érdeklődők a minőségi termékeket, árukat.

 

Céljuk, hogy a történelmi Kőlyuk Pincesor szervesen bekapcsolódjon az egri mindennapi életbe, és a turistáknak minden szombaton garantált egri programot kínáljanak.

A Pincepiac minden szombaton 10 órakor nyit, és 16 óráig várja a vásárlókat. Kaphatók itt házi sajtok, vajak, vajkészítmények, befőttek, lekvárok, szörpök, méz, kemencés kenyér, háztáji zöldség-gyümölcs, gyógynövények, füstölt áru, szarvasgombás különlegességek, pálinka, fazekas termékek, kézzel festett selyemkendők, kristálypoharak, ajándéktárgyak.

A Pincepiacon a Demeter borok mellett kaphatók a Lopószáj Borút – melynek alapítója és tagja Demeter Csaba – borai is, így egy helyszínen több termelő borát kóstolhatják és vásárolhatják meg a vendégek.

Demeter Pirítós, szombat esti borklub

A Demeter Pincészetben a borkedvelő és a borászat iránt érdeklődő vendégek megismerhetik a tradicionális borkészítés lépéseit, sétát tehetnek a több mint 300 méter hosszú, több ágból álló pincerendszerben, és megkóstolhatják a pincészet kiváló borait. Várjak az egrieket és a turistákat egy kellemes szombat délutáni, esti borozásra, borkóstolóra, melynek kiváló helyszíne a Demeter Pincészet.

– Bízom benne, hogy rendezvényünk erősíti Eger város hazai és nemzetközi pozícióját, színesíti programkínálatát, és hozzájárul épített, természeti, történelmi és szőlészeti-borászati jó hírének öregbítéséhez – árulta el Demeter Csaba, a Pincepiac alapítója, a hagyomány és az érték megteremtője és támogatója. 

DEMETER PINCÉSZET
3300 Eger, Kőlyuk Pincesor 28-30.
Telefon: 06-20/563-38-35, 06-30/239-73-53
web:
demeterpinceszet.hu

Email: demeterpinceszet@demeterpinceszet.hu,

fb: demeterpinceszetben.pincepiacdemeter.pinceszet.
SZUPERINFO.HU