Piroskák a Galériában

Piroskák a Galériában
A Csongrádi Városkép Nonprofit Kft. nevében a Csongrád Galéria tisztelettel meghívja 2013. március 16-án (szombaton) 10 órára Piroska István (1885-1912) és Piroska János (1894-1987) festőművészek kiállításának megnyitójára. A tárlatot Ujszászi Róbert muzeológus, a kiállítás kurátora nyitja meg.


A Csongrád Galéria köszönetet mond Mió Jánosnak, Makainé Piroska Évának, Pataki Miklósné Greskovics Ilonának és a Tari László Múzeumnak a kiállítás létrehozásában nyújtott segítségért.

A kiállítás megtekinthető április 12-ig, hétköznapokon 10-12 és 14-17 óráig. Csongrád Galéria, Szentháromság tér 8. (Művelődési Központ)

“Ösmernetek kellett volna ezt az embert, jó, gyöngéd, csupa szellem és olyan tiszta, mint egy újszülött gyermek. Képei olyan tisztultak és harmonikusak, mint ő maga, csak kevés bennük az erő és nagyon mélabúsak. Mindig a csodálatos Alföldet ábrázolják, amelynek ő maga is része. Higgadtan és nyugodtan viseli sorsát, a nagy fájdalmak ellenére is, igazi vértanú természet, lelke mélyén vallásos és amellett igazi gondolkodó.”

Mednyánszky László (Kállai Ernő: M. L. Irodalmi Intézet Rt. Kiadása, 1943.).
SZUPERINFO.HU