Pócsik Attila az év újságírója

Akt.:
Horváth László köszönti a megye kitüntetett újságíróját, Pócsik Attilát. Fotó: Gál Gábor
Horváth László köszönti a megye kitüntetett újságíróját, Pócsik Attilát. Fotó: Gál Gábor
A Magyar Sajtó Napja alkalmából a hagyományokhoz hűen ebben az esztendőben is közös ünnepséget rendezett a Heves Megyei Kormányhivatal, a Heves Megyei Önkormányzat és Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata. A házigazda ezúttal a kormányhivatal volt, a programnak pedig a Megyeháza Barkóczy terme adott otthont az ünnep előestéjén, csütörtökön.

A jelenlévő újságírókat Horváth László kormánymegbízott, országgyűlési képviselő köszöntötte, aki egyebek mellett arról beszélt, hogy 1848 márciusában is hasonlóan zord volt az időjárás, mint az idén, az ifjak mégis bátran az utcára mentek a szabadságért. – Ma szerencsére senkinek nem kell az utcára vonulnia. A sajtó szabad. Az Önök feladata az elfogulatlan gondolkodás, a kérdezés tudománya és az igazság keresése. Mindebben példát, mintát mutathatnak – hangsúlyozta.

„Az Év Újságírója 2013” elismerést a Heves Megyei Hírlap munkatársa, Pócsik Attila vehette át Horváth Lászlótól, valamint Habis Lászlótól, a megyeszékhely polgármesterétől és Szabó Róberttől, a megyei közgyűlés elnökétől.

A díjazott ezúttal nem kérdezett, hanem válaszolt: a kormánymegbízott készített vele „fordított interjút”. A helyszínen levetített filmből többek között kiderült, a rakott krumpli a kedvence, szereti a zenét, és kedvenc újságírói műfaja a portré. Pócsik Attila, miután megköszönte a díjat, elmondta: bár a médiavállalkozások a piacról élvén gazdaságilag nem lehetnek függetlenek, de az újságírók egyenként sokat tehetnek és kell is tenniük azért, hogy a sajtó szabad maradjon.

Tekintse meg Gál Gábor (www.fotoda.hu) és Nemes Róbert (www.fotonemes.hu), az eseményen készült felvételeit:

 .
SZUPERINFO.HU