Programajánló Április 19-29.

Programajánló Április 19-29.
Április 19. Emlékest 18 órakor a fonyódi Feng Shui Galériában „Zámbó Jimmy” emlékestre várnak szeretettel minden érdeklődőt. Közreműködik: Máthé Zsolt.   Április 19.

Weöres Sándor évfordulója

17 órától a balatonföldvári Bajor Gizi Közösségi Házban „Hullámverés, avagy Weöres Sándor és a Nyugat” címmel Siposhegyi Zoltán tart önálló estet a költő születésének 100. évfordulója alkalmából.

 

Április 19.

Interaktív foglalkozás

A siófoki BRTK Könyvtár gyermekrészlegében Bodó Iván költő, halászati mérnök tart interaktív foglalkozásokat péntekenként 13:30-tól. A foglalkozások címe: ápr. 19. A halászatról, ápr. 26. Tóparti ösvényeken.

 

Április 20.

Cinege túra

Gyalogos teljesítménytúrákon lehet részt venni szombaton Siófok és Zamárdi között, a környék tavait, erdeit érintve. A résztvevők 3 táv között választhatnak. Mindegyik túra a siófoki Városi Sportcentrumtól indul 7:30 és 10 óra között.

 

Április 20.

Tanfolyam

A siófoki Harmónia Udvarház áprilisi programjai: 20-án Metamorf masszázs tanfolyam, 21-én Jobb agyféltekés rajztanfolyam, számmisztika tanfolyam, 26-án Meditációs est, 27-én Foltvarró szakkör, spirituális tanfolyam, 28-án Jobb agyféltekés rajztanfolyam, számmisztika tanfolyam.

 

Április 21.

Előadói est

18 órakor a balatonszemesi Latinovits Zoltán Művelődési Házban Erato… című szerelmes és pajzán versekből válogatott vidám, zenés előadói est kezdődik. Közreműködnek: Nagy Erika és Tomanek Gábor színművészek.

 

Április 22.

„Csak tiszta forrásból”

18 órakor a siófoki BRTK Könyvtár előadótermében Kelemen István tart előadást „Csak tiszta forrásból” címmel. Az előadás témája: Somogy néptánctörténetének zászlóshajója, a Balaton táncegyüttes története és helye a 21. században.

 

Április 22.

Szülők Akadémiája

17 órakor a balatonföldvári Bajor Gizi Közösségi Házban Szülők Akadémiája címmel lelki derű gyakorlat kezdődik felnőtteknek Levente Péterrel.

 

Április 22.

Rendhagyó irodalom órák

A balatonszemesi Latinovits Zoltán Művelődési Házban délelőtt 10 órától rendhagyó irodalom órákra várják szeretettel az óvodásokat és iskolásokat. A programok közt szerepel: magyar népköltészet, mondák és regék, József Attila munkássága.

 

Április 22.

Véradás

A Magyar Vöröskereszt április hónapban a következő helyszíneken szervez véradást: 22-én 14.30-kor Balatonszemes, Művelődési Ház, 23-án 16 órától Bálványos, Művelődési Ház, 29-én 16 órától Balatonőszöd, Faluház.

 

Április 23.

Gyerekprogram

10 órakor a balatonföldvári Bajor Gizi Közösségi Házban Égből pottyant mesék címmel Levente Péter ajándékműsora kezdődik gyerekeknek.

 

Április 25.

Rendhagyó irodalmi estek

18 órakor a siófoki BRTK Könyvtárban bemutatkozik a Lyukasóra irodalmi, művészeti folyóirat. A könyvtár számos vendéggel várja a kedves érdeklődőket.

 

Április 25.

Szépkorú alkotók kiállítása

17 órakor a siófoki KIKK emeleti galériáján nyílik meg a Szépkorú alkotók kiállítása. A Nyugdíjasok Siófoki Egyesületének alkotó tagjainak munkáit láthatja a közönség május 11-ig.

 

Április 25.

Önálló est

18 órakor a balatonföldvári Bajor Gizi Közösségi Házban Bornai Tibor önálló estje látható, melynek címe: Gondolkodom, tehát dalok!

 

Április 26.

Kiállítás

18 órakor a fonyódi Feng Shui Galériában Salamon János, festő (posztumusz) kiállításának megnyitója kezdődik.

 

Április 27.

Balatonkör

A balatonföldvári Keleti Strandról indul idén is a McDonald’s BringaMánia Balatonkör. A túrán különböző távokra lehet nevezni, a leghosszabb a Balatonkör, reggel 6 órakor, a Balaton Kiskör 10 órakor indul, a gyerekek pedig a Köröcske nevű távon indulhatnak.

 

Április 27.

Vándorkupa

10 órakor a siófoki KIKK színháztermében IX. Mazsorettek Siófoki Vándorkupa Versenye kezdődik a Siófoki Amatőr Művészeti Egyesület rendezésében.

 

Április 27.

Emlékünnepség

15 órakor a Fodor András Baráti Kör és a Fonyódi Kulturális Intézmények zenés irodalmi emlékünnepséget rendez a Fonyódi Múzeumban, melyen költőtársak és barátok emlékeznek halálának 16. évfordulóján Fodor András Kossuth-díjas költőre. 

 

Április 28.

Lellei gála

14 órától a balatonlellei művelődési házban gálaműsor kezdődik, melynek címe: 20 éves a Lelle Néptáncegyüttes.

 

Április 29.

A tánc világnapja

17 órakor a siófoki KIKK színháztermében a tánc világnapja alkalmából az 50 éves Balaton Táncegyüttes jubileumi műsora látható..
SZUPERINFO.HU