Programajánló Május 17-27.

Programajánló Május 17-27.
Május 17. Könyvbörze a piacon 8:30-tól 12 óráig a siófoki Vásárcsarnokban, a zöldséges standon a siófoki BRTK Könyvtár könyvbörzét tart, melyen a könyvtár állományából kivont könyvekből, magazinokból válogathat minden érdeklődő.   Május 17.

Százszorszép mese- és kézműves foglalkozás

A siófoki BRTK Könyvtár gyermekrészlegének pénteki foglalkozásai: 17-én 14 órától Pünkösdi koszorú készítése a természet kincseiből, 24-én 15 órától Virágos könyvjelző készítése kollázs technikával.

 

Május 18.

Komolyzenei koncert

18 órakor a balatonszemesi Római Katolikus Templomban Pünkösdi komolyzenei koncertre várnak szeretettel mindenkit. Fellépnek: Kersák Edina énekművész, Bernáth Balázs oboa, és Fülöpné Bernáth Zsuzsa zongora.

 

Május 18.

Pünkösdi koncert

20 órakor a balatonlellei katolikus templomban Pünkösd Fénye címmel ünnepi gálakoncertet tartanak.

 

Május 18-20.

Pünkösd Rádpusztán

A Balatonlellénél található Rádpusztán pünkösd alkalmából számos programmal várják az érdeklődőket: itt tartják a Nemzeti Vágta balatoni előfutamát, lesz Csacsi galopp, csacsi szépségverseny és pünkösdi családi programok is.

 

Május 18-19.

Pünkösdölő

Balatonföldváron a kikötő, a Jubileumi tér és a sportpálya lesz a színhelye a pünkösdi programoknak. Táncház és népi játékok várják az érdeklődőket.

 

Május 16-19.

Pannónia Fesztivál

Egész hétvégén át rengeteg hazai és külföldi sztárvendéggel várják a bulizni vágyókat a 7. Pannónia Fesztiválra a Balatonföldvár közelében található Szántódpusztán.

 

Május 18-19.

Feng Shui Találkozó

A fonyódi Mátyás Király Gimnáziumban két napos Fonyódi X. Országos Feng Shui és Ezoterikus Találkozót rendeznek.

 

Május 18-20.

XVII. Méta Fesztivál

Balatonbogláron az Urányi János Sport és Szabadidőközpontban három napos Gyermek és Ifjúsági Néptánccsoportok Koreográfia Versenye és Futó Méta Bajnokságot szerveznek.

 

Május 21.

Véradás

A Magyar Vöröskereszt május hónapban a következő helyszíneken szervez véradást: 21-én 15 órától Balatonföldváron, a Bajor Gizi Művelődési Házban, 25-én 9 órától Siófokon, a Sió Pláza földszintjén.

 

Május 22.

Zeneiskola

18 órakor a balatonlellei művelődési házban a lellei zeneiskola tanárainak koncertje látható.

 

Május 24-26.

Spirituális tábor

A siófoki Harmónia Udvarház májusban Spirituális táborral vár minden érdeklődőt.

 

Május 26.

Siófoki Gyereknap

A siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ egész napos programsorozattal készül gyereknap alkalmából a város főterén. Bábszínház, akadálypálya, kézműves foglalkozás és sok egyéb játék várja a gyerekeket.

 

Május 26.

Lellei Gyereknap

A lellei Rendezvényparkban és Móló sétányon gyermekprogramok és színpadi műsorok várják a gyerekeket a városi gyereknapon.
SZUPERINFO.HU